EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Wales herrlandslag i fotboll mot Irans herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

När det kommer till internationell fotboll finns det få saker som är lika spännande som att se två nationer med olika fotbollskulturer mötas på planen. I detta fall ska vi diskutera och presentera laguppställningar, tidslinje och statistik för Wales herrlandslag i fotboll mot Irans herrlandslag i fotboll.

Wales herrlandslag i fotboll

Wales herrlandslag i fotboll, även känt som ”The Dragons”, representerar Wales i internationell fotboll och administreras av Football Association of Wales (FAW). Laget är för närvarande rankat som nummer 28 i FIFA:s ranking (22 december 2022). Lagets mest meriterade spelare är Chris Gunter med 108 landskamper, medan Gareth Bale är lagets främsta målskytt med 38 mål. Wales har kvalificerat sig till flera stora turneringar, inklusive VM i Sverige 1958, EM 2016 och 2020, samt det kommande VM i Qatar 2022. Lagets största framgång hittills var att nå semifinalen i EM 2016, där de förlorade mot Portugal med 2-0.

Wales laguppställning

Tyvärr finns det ingen information om den nuvarande truppen eller de aktiva spelarna i Wales herrlandslag i fotboll. För att samla denna information skulle det vara nödvändigt att utforska andra källor som officiella lagwebbplatser, sportnyhetssidor eller tillförlitliga fotbollsdata.

Irans herrlandslag i fotboll

Irans herrlandslag i fotboll, även känt som ”Team Melli”, representerar Iran och är ett av Asiens ledande fotbollslandslag. Laget har en FIFA-ranking på 24 (per den 22 december 2022). Laget har kvalificerat sig för VM sex gånger (1978, 1998, 2006, 2014, 2018, 2022). Iran har vunnit Asiatiska Mästerskapen tre gånger mellan 1968 och 1976.

Irans laguppställning

Irans nuvarande trupp består av följande spelare:

Målvakter:
– Alireza Haghighi (Naft Teheran)
– Mohammad Rashid Mazaheri (CS Marítimo)
– Amir Abedzadeh (Zob Ahan Esfahan F.C.)

Se även:  Spaniens damlandslag i fotboll mot Sveriges damlandslag i fotboll: tidslinje

Försvarare:
– Jalal Hosseini (Al-Ahli)
– Vouria Ghafouri (Esteghlal Teheran FC)
– Milad Mohammadi (FK Achmat Groznyj)
– Morteza Pouraliganji (Sadd Sports Club)
– Rouzbeh Cheshmi (Esteghlal Teheran FC)
– Ramin Rezaeian (KV Oostende)
– Saeid Aghaei (Sepahan)

Mittfältare:
– Saeid Ezatolahi (FC Rostov)
– Saman Ghoddos (Östersunds FK)
– Omid Ebrahimi (Esteghlal Teheran FC)
– Vahid Amiri (Persepolis Teheran FC)
– Ali Karimi (Dinamo Zagreb)
– Akbar Imani (Padideh F.C.)
– Alireza Jahanbakhsh (AZ Alkmaar)
– Ashkan Dejagah (VfL Wolfsburg)
– Ahmad Abdollahzadeh (FC Foolad Khuzestan)
– Ehsan Hajsafi (Panionios FC)
– Mehdi Torabi (Saipa)

Anfallare:
– Karim Ansarifard (Olympiakos FC)
– Reza Ghoochannejhad (SC Heerenveen)
– Mehdi Taremi (Persepolis Teheran FC)
– Kaveh Rezaei (R Charleroi SC)
– Sardar Azmoun (FC Rostov)

Wales vs Iran: Tidslinje & Matcher

Wales herrlandslag i fotboll har spelat två matcher mot Irans herrlandslag i fotboll. Den första matchen ägde rum den 18 april 1978 i en internationell vänskapsmatch, där Wales vann med 1-0. Den andra matchen ägde rum den 25 november 2022 i en VM-match, där Wales förlorade med 0-2. Den totala inbördes statistiken mellan Wales och Iran är en vinst för Wales och en förlust.

Wales vs Iran: Statistik

Wales och Iran har mötts två gånger tidigare, med en seger vardera. Wales vann det första mötet 1-0, medan Iran vann det andra mötet 2-0. Detta gör att det totala målskillet mellan lagen är 2-1 till Irans fördel.

Avslutning

I matchen mellan Wales herrlandslag i fotboll och Irans herrlandslag i fotboll kommer laguppställning, tidslinje och statistik att spela en avgörande roll. Med en seger vardera i tidigare möten är det svårt att förutse vilket lag som kommer att ha övertaget i det kommande mötet. Oavsett resultatet kommer det säkert att bli en spännande match att följa.

Se även:  Kazakstans herrlandslag i fotboll mot Danmarks herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar som rör Wales herrlandslag i fotboll och Irans herrlandslag i fotboll, deras laguppställningar och tidigare möten. Denna information kan vara användbar för att förstå deras prestationer och förväntningar inför kommande matcher.

Vilka är de mest framstående spelarna i Wales herrlandslag i fotboll?

Wales mest framstående spelare är Chris Gunter med 108 framträdanden och Gareth Bale som är lagets främsta målskytt med 38 mål.

Vilka större turneringar har Wales herrlandslag i fotboll kvalificerat sig för?

Wales har kvalificerat sig för flera stora turneringar, inklusive FIFA World Cup i Sverige 1958, UEFA European Championship 2016 och 2020, och det kommande FIFA World Cup i Qatar 2022.

Vilka är de mest framstående spelarna i Irans herrlandslag i fotboll?

Irans mest framstående spelare inkluderar Alireza Haghighi, Jalal Hosseini, Saeid Ezatolahi och Karim Ansarifard bland andra.

Hur har tidigare möten mellan Wales och Iran i fotboll slutat?

Wales och Iran har spelat två matcher mot varandra. Den första matchen ägde rum den 18 april 1978, där Wales vann med 1-0. Den andra matchen ägde rum den 25 november 2022, där Wales förlorade med 0-2.

Vilken information bör ingå i artikeln om den kommande matchen mellan Wales och Iran?

Artikeln bör fokusera på den kommande matchen mellan de två lagen, med information om laguppställningar och spelare. Det är viktigt att inkludera alla aktiva spelare i Wales herrlandslag i fotboll.