EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Wales herrlandslag i fotboll mot Englands herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll är mer än bara ett spel. Det är en passion, en livsstil, och för många, en religion. När det gäller internationell fotboll, finns det inget mer spännande än att se två av de mest passionerade och talangfulla nationerna mötas på planen. I denna artikel kommer vi att dyka in i en detaljerad analys av Wales herrlandslag i fotboll och Englands herrlandslag i fotboll, med fokus på deras laguppställning, tidslinje och statistik.

Wales herrlandslag i fotboll

Wales herrlandslag i fotboll, även känd som ”The Dragons”, representerar Wales i internationell fotboll och administreras av Football Association of Wales (FAW). Laget har deltagit i flera stora turneringar, inklusive FIFA World Cup i Sverige 1958, UEFA European Championship 2016 och 2020, och det kommande FIFA World Cup i Qatar 2022. Lagets största prestation hittills var att nå semifinalerna i Euro 2016, där de förlorade 2-0 mot Portugal. Lagets hemstadion är Millennium Stadium i Cardiff.

Wales laguppställning

Tyvärr tillhandahålls ingen information om den nuvarande truppen eller aktiva spelare i Wales herrlandslag i fotboll. För att samla information om de aktiva spelarna i Wales herrlandslag i fotboll, är det bäst att hänvisa till pålitliga källor som den officiella webbplatsen för Football Association of Wales eller ansedda sportnyhetssajter.

Englands herrlandslag i fotboll

Englands herrlandslag i fotboll är det mest framgångsrika av de fyra brittiska fotbollslandslagen. Laget kontrolleras av det engelska fotbollsförbundet, Football Association, och har smeknamnet Three Lions. Några viktiga fakta om Englands herrlandslag i fotboll inkluderar: FIFA-rankning: 5 (per 22 december 2022), Flest landskamper: Peter Shilton (125), Flest mål: Harry Kane, Wayne Rooney (53), Första landskamp: Skottland 0–0 England (30 november 1872), Största vinst: Irland 0–13 England (18 februari 1882), Största förlust: Ungern 7–1 England (23 maj 1954), Världsmästerskap: 1 guld (1966), 16 spelade mästerskap, Europamästerskap: 1 silver (2020), 1 brons (1968), 10 spelade turneringar.

Se även:  Portugals herrlandslag i fotboll mot Liechtensteins herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Englands laguppställning

Tyvärr tillhandahålls ingen information om den nuvarande truppen eller aktiva spelare i Englands herrlandslag i fotboll. För att samla information om de aktiva spelarna i Englands herrlandslag i fotboll, är det bäst att hänvisa till pålitliga källor som den officiella webbplatsen för Football Association eller ansedda sportnyhetssajter.

Wales vs England: Tidslinje & Matcher

I huvud-till-huvud-statistiken mellan Englands herrlandslag i fotboll och Wales herrlandslag i fotboll har England vunnit 69 matcher, spelat oavgjort i 21 matcher och förlorat 14 matcher. Den första matchen mellan de två lagen ägde rum den 18 januari 1879, med England som vinnare med 2-1.

Wales vs England: Statistik

Tyvärr tillhandahålls ingen information om den nuvarande truppen eller aktiva spelare i Wales herrlandslag i fotboll. För att samla information om de aktiva spelarna i Wales herrlandslag i fotboll, är det bäst att hänvisa till pålitliga källor som den officiella webbplatsen för Football Association of Wales eller ansedda sportnyhetssajter.

Slutsats

När det gäller Wales herrlandslag i fotboll mot Englands herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik, är det tydligt att båda lagen har en rik historia och en stark passion för spelet. Båda lagen har utmärkta spelare och har uppnått betydande framgångar på den internationella arenan. Det är alltid en spännande match när dessa två lag möts, och vi ser fram emot att se mer av deras möten i framtiden.

Vanliga frågor och svar

Här kommer vi att svara på några vanliga frågor om Wales och Englands herrlandslag i fotboll, deras laguppställning, och deras inbördes möten.

Vilka är de mest framstående spelarna i Wales herrlandslag i fotboll?

Wales mest framstående spelare är Chris Gunter, som innehar rekordet för flest landskamper med 108 stycken, och Gareth Bale, som är lagets främsta målskytt med 38 mål.

Se även:  Qatars herrlandslag i fotboll mot Senegals herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vilka är de mest framstående spelarna i Englands herrlandslag i fotboll?

Englands mest framstående spelare är Peter Shilton, som innehar rekordet för flest landskamper med 125 stycken, och Harry Kane och Wayne Rooney, som delar rekordet för flest mål med 53 stycken.

Vilka är de senaste resultaten mellan Wales och Englands herrlandslag i fotboll?

Här är en lista över de senaste matcherna mellan England och Wales:

  • 8 oktober 2020: England vann 3-0 i en internationell vänskapsmatch.
  • 16 juni 2016: England vann 2-1 i UEFA Europamästerskapet.
  • 6 september 2011: England vann 1-0 i UEFA Europamästerskapet.
  • 26 mars 2011: Wales vann 2-0 i UEFA Europamästerskapet.
  • 3 september 2005: England vann 1-0 i FIFA Världsmästerskapet.
  • 9 oktober 2004: England vann 2-0 i FIFA Världsmästerskapet.

Var kan jag hitta information om de aktiva spelarna i Wales och Englands herrlandslag i fotboll?

Tyvärr inkluderar den tillhandahållna texten inte information om de aktiva spelarna i Wales och Englands herrlandslag i fotboll. För att samla information om de aktiva spelarna i dessa lag, är det bäst att hänvisa till pålitliga källor som de officiella webbplatserna för Football Association of Wales och Football Association, eller ansedda sportnyhetssidor.