EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Tom Barlow byter New York Red Bulls mot Chicago Fire FC

em-i-fotboll.se gör inte anspråk på eventuella citat och intervjuer.

New York och Chicago gör upp om anfallaren

I en nyligen genomförd affär har New York Red Bulls kommit överens om att skicka anfallaren Tom Barlow till Chicago Fire FC. Som en del av överenskommelsen kommer New York att motta $125,000 i General Allocation Money (GAM) under 2024, och ytterligare $125,000 i GAM under 2025. Det finns även en möjlighet att New York kan komma att motta upp till $150,000 extra i GAM som är beroende av Barlows framtida prestationer på planen.

Georg Heitz välkomnar Barlow

Sportchefen för Chicago Fire, Georg Heitz, har uttryckt sin tillfredsställelse över att få lägga till Barlow i laget. Han förväntar sig att Barlow kommer att bidra med sin erfarenhet från Major League Soccer (MLS), sin snabbhet, mentalitet och kunskap till Chicago Fire.

Barlows karriär i siffror

Tom Barlow, som är 28 år gammal, har under sina fem säsonger med Red Bulls gjort 128 framträdanden varav 55 som startspelare och har noterats för 17 mål. Under säsongen 2023 spelade han i 34 MLS-ordinarie säsongsmatcher, där han startade i 20 av dessa, samt i tre slutspelsmatcher där han startade i samtliga. Totalt har Barlow gjort tre mål i fem starter i MLS Cup-slutspelet under sin karriär.

Tack från Red Bulls

Jochen Schneider, sportchef för Red Bulls, har framfört sitt tack till Barlow för hans professionalitet och bidrag till klubben. Schneider önskar Barlow allt väl i hans fortsatta karriär.

Vad vi tycker

Tom Barlows övergång till Chicago Fire FC kan ses som en strategisk förstärkning för Chicago, som säkerställer en spelare med gedigen MLS-erfarenhet och en förmåga att leverera under tryck. För New York Red Bulls innebär affären en möjlighet att omfördela resurser och kanske investera i ny talang eller förstärka andra delar av laget. Barlows prestationer i Chicago kommer att vara avgörande för hur väl denna affär bedöms i framtiden, men på pappret verkar det som en vinn-vinn-situation för båda klubbarna.