EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Stora namn skiftar till Saudiska Pro League samtidigt som spansk fotbollsförbundspresident står inför kontrovers

em-i-fotboll.se tar inte beslag på innehåll. Citat, tillgångar och analyser tillhör 90min, Skysports & Arabnews.

Saudiska Pro League lockar stora namn

Saudiska Pro League har under sommarövergångsfönstret 2023 sett flera högprofilerade spelare flytta till klubbar i Saudiarabien. Aymeric Laporte har gått med i Al Nassr från Manchester City för en avgift på 25 miljoner pund. Neymar har lämnat Paris Saint-Germain och gått med i en klubb i Saudiska Pro League för en rapporterad avgift på 86,3 miljoner pund.

Sadio Mane har skrivit på för Al Nassr från Bayern Munich för en avgift på 24 miljoner pund. Riyad Mahrez har slutfört sin flytt från Manchester City till Al Ahli för en avgift på 30 miljoner pund. Jordan Henderson har lämnat Liverpool och gått med i Al Ettifaq för en avgift på 12 miljoner pund.

Cristiano Ronaldo har gått med i Al Nassr från Manchester United på en fri överföring. Karim Benzema har skrivit ett treårigt avtal med Al Ittihad på en fri överföring. Roberto Firmino har gått med i Al Ahli på en fri överföring. N’Golo Kante har slutfört sin flytt från Chelsea till Al Ittihad på en fri överföring. Edouard Mendy har gått med i Al Ahli från Chelsea för en rapporterad avgift på 16 miljoner pund.

Kontrovers kring spansk fotbollsförbundspresident

Samtidigt har den spanska fotbollsspelaren Jenni Hermoso uttalat att hon inte samtyckte till en kyss från fotbollsförbundets president Luis Rubiales. Rubiales vägrar att avgå från sin position trots krav på hans avgång. Han påstår att kyssen var samtyckt och att han är offer för en häxjakt.

Rubiales står inför press att lämna sitt inlägg och utreds för sina handlingar. Flera spanska nyhetsmedier rapporterade att Rubiales skulle avgå, men han förblir trotsig. Rubiales har fått stöd från vissa medlemmar i fotbollsförbundet, inklusive landslagstränare.

Se även:  IFK Göteborg nobbar bud på Bångsbo

Hermoso har motsagt Rubiales version av händelserna och uppgav att hon inte samtyckte till kyssen. Spaniens regering planerar att lägga fram en stämningsansökan mot Rubiales för att ha brutit mot sportlagar.

Vad vi tror

Denna sommar har varit en av de mest dramatiska i fotbollens historia, med stora namn som flyttar till Saudiska Pro League och kontroversen kring den spanska fotbollsförbundspresidenten. De stora överföringarna till Saudiska Pro League kan indikera en förändring i fotbollens maktbalans, med mer pengar och inflytande som flyttar till Mellanöstern.

Samtidigt kan kontroversen kring Rubiales ha en långvarig inverkan på spansk fotboll och dess förvaltning. Det är tydligt att det finns en kulturell förändring på gång, med större fokus på respekt och samtycke inom sporten. Denna situation kommer att vara en viktig test för hur fotbollen hanterar sådana frågor i framtiden.

Källor:
90min
Skysports
Arabnews