EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Spaniens herrlandslag i fotboll mot Costa Ricas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

När man talar om internationell fotboll, är det omöjligt att inte nämna Spaniens herrlandslag i fotboll och Costa Ricas herrlandslag i fotboll. Dessa två lag har haft sina egna framgångar och utmaningar på den globala scenen. I denna artikel kommer vi att diskutera laguppställningen, tidslinjen och statistiken för dessa två lag.

Spaniens herrlandslag i fotboll

Spaniens herrlandslag i fotboll, kontrollerat av Real Federación Española de Fútbol, har en rik historia och har haft betydande framgångar på internationell nivå. Laget rankades som nummer ett i Fifas världsranking för första gången i juli 2008. Spanien vann sitt första VM-guld vid fotbolls-VM 2010 genom att besegra Nederländerna med 1-0. De har också vunnit tre Europamästerskap, år 1964, 2008 och 2012.

Spaniens laguppställning

Spaniens laguppställning för Världsmästerskapet 2022 är fylld med talangfulla spelare. Några av de mest framstående spelarna inkluderar:

  • Målvakter: Robert Sánchez (Brighton & Hove Albion), David Raya (Brentford), Unai Simón (Athletic Bilbao)
  • Försvarare: César Azpilicueta (Chelsea), Eric García (Barcelona), Pau Torres (Villarreal)
  • Mittfältare: Sergio Busquets (Barcelona), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Koke (Atlético Madrid)
  • Anfallare: Álvaro Morata (Atlético Madrid), Marco Asensio (Real Madrid), Ferran Torres (Barcelona)

Costa Ricas herrlandslag i fotboll

Costa Ricas herrlandslag i fotboll, även känd som ”Los Ticos”, har också haft sina stunder av framgång på den internationella fotbollsscenen. De rankades 32:a i Fifas världsranking i december 2022. Costa Rica har deltagit i sex VM-turneringar, med deras bästa prestation att nå kvartsfinalen 2014.

Costa Ricas laguppställning

Costa Ricas laguppställning för Världsmästerskapet 2022 inkluderar:

  • Målvakter: Keylor Navas (Paris Saint-Germain), Esteban Alvarado (Herediano), Patrick Sequeira (Lugo)
  • Försvarare: Juan Pablo Vargas (Millonarios), Keysher Fuller (Herediano), Óscar Duarte (Al-Wehda)
  • Mittfältare: Daniel Chacón (Colorado Rapids), Celso Borges (Alajuelense), Jewison Bennette (Sunderland)
  • Anfallare: Anthony Contreras (Herediano), Johan Venegas (Alajuelense), Joel Campbell (León)

Spanien vs Costa Rica: Tidslinje & Matcher

Spanien och Costa Rica har mött varandra fyra gånger i historien. Spanien har vunnit tre av dessa matcher, medan en match har slutat oavgjort. Spanien har aldrig förlorat mot Costa Rica.

Spanien vs Costa Rica: Statistik

Statistiken visar att Spanien har haft övertaget i tidigare matcher mot Costa Rica. Spanien har vunnit tre av de fyra matcherna, medan en match har slutat oavgjort. Costa Rica har ännu inte lyckats vinna mot Spanien.

Slutsats

I denna artikel har vi diskuterat laguppställningen, tidslinjen och statistiken för Spaniens herrlandslag i fotboll mot Costa Ricas herrlandslag i fotboll. Båda lagen har talangfulla spelare och har haft sina egna framgångar på den internationella fotbollsscenen. Det återstår att se hur dessa lag kommer att prestera i framtida matcher.

Vanliga frågor och svar

I den här FAQ-sektionen kommer vi att svara på några vanliga frågor om Spaniens herrlandslag i fotboll och Costa Ricas herrlandslag i fotboll, deras laguppställningar och deras möten på fotbollsplanen.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Spaniens herrlandslag i fotboll?

Sergio Ramos är den spelare som har flest landskamper för Spanien, med 180 matcher. David Villa är lagets främsta målskytt genom tiderna, med 59 mål. Lagkapten för Spanien är Jordi Alba och förbundskapten är Luis de la Fuente.

Vilka spelare representerar Spanien i Världsmästerskapet 2022?

Spelartruppen för Spaniens herrlandslag i fotboll inför Världsmästerskapet 2022 inkluderar bland annat målvakterna Robert Sánchez, David Raya och Unai Simón, försvararna César Azpilicueta, Eric García och Pau Torres, mittfältarna Sergio Busquets, Marcos Llorente och Koke, samt anfallarna Álvaro Morata, Marco Asensio och Ferran Torres.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Costa Ricas herrlandslag i fotboll?

Costa Ricas mest spelade spelare är Celso Borges med 158 framträdanden, och den ledande målgöraren är Rolando Fonseca med 47 mål. Laget leds av Luis Fernando Suárez och de har för närvarande ingen lagkapten.

Vilka spelare representerar Costa Rica i deras nuvarande trupp?

Aktiva spelare i det Costa Ricas herrlandslag i fotboll inkluderar bland annat målvakterna Keylor Navas, Esteban Alvarado och Patrick Sequeira, försvararna Juan Pablo Vargas, Keysher Fuller och Óscar Duarte, mittfältarna Daniel Chacón, Celso Borges och Bryan Ruiz, samt anfallarna Anthony Contreras, Johan Venegas och Joel Campbell.

Hur har matcherna mellan Spanien och Costa Rica sett ut historiskt?

Spaniens herrlandslag i fotboll har spelat mot Costa Rica fyra gånger i historien. De har vunnit tre matcher, spelat oavgjort en och har inte förlorat någon. Matcherna ägde rum den 15 november 2011, 11 juni 2015, 11 november 2017 och 23 november 2022. Resultaten av matcherna var 2-2, 2-1, 5-0 och 7-0 respektive.