EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Son Heung-min lugnar fansen efter skräckskada

em-i-fotboll.se gör inte anspråk på eventuella citat och intervjuer.

Son spelar genom smärtan

Under en kvalmatch för VM 2026 mellan Sydkorea och Singapore utspelade sig en oroande scen för Tottenham Hotspurs fans. Anfallaren Son Heung-min, som är en nyckelspelare i både klubblaget och det sydkoreanska landslaget, drabbades av en ankelskada. Trots detta kunde Son fortsätta spela matchen till slut och bidrog med ett mål i den övertygande 5-0-segern.

Spurs tränare stöttar Son

Tottenhams tränare Ange Postecoglou har tidigare fått frågor om att vila Son efter internationella uppdrag, men har istället hyllat hans engagemang för både nation och klubb. Son har varit en vital del av Tottenhams anfall, speciellt efter att Harry Kane lämnade laget, och har startat alla 12 Premier League-matcher under säsongen, med åtta mål som resultat.

Inget nytt om skadan från Sydkoreas ledning

Än så länge har Sydkoreas förbundskapten Jurgen Klinsmann inte gett någon uppdatering om Sons skadesituation. Detta håller både fans och klubb i spänning då man hoppas på positiva nyheter.

Målet: VM i 2026

Son har satt sitt sikte på att kvalificera sig för sitt fjärde VM och är en firad idrottsikon i Sydkorea. Efter en besvärlig turnering i det senaste VM i Qatar, där han inte lyckades göra mål medan han bar en skyddsmask efter en ansiktsoperation, är målsättningen klar. Vid nästa VM kommer Son att vara 34 år gammal, men hans bidrag till landslaget är fortfarande av stor vikt.

Sons landslagsprestationer

Med sina prestationer är Son på väg att bli en av de mest framträdande spelarna i Sydkoreas fotbollshistoria. Han är för närvarande sjunde i antal landskamper för Sydkorea och har chansen att slå Cha Bum-kuns rekord om han spelar 23 matcher till.

Vad vi tror

Son Heung-mins engagemang och vilja att spela genom smärta är beundransvärd och visar hans dedikation till både klubb och land. Hans fortsatta närvaro på planen är avgörande för Tottenhams framgångar, särskilt i Harry Kanes frånvaro. Även om det inte finns någon officiell uppdatering om hans skada, är det uppenbart att både klubben och fansen hoppas att det inte är något allvarligt. Med blicken mot VM 2026 är Sons erfarenhet och talang nyckeln till Sydkoreas framgångar på den internationella scenen. Han är inte bara en spelare utan också en symbol för nationell stolthet och ambition.

Källor:
90min
Onefootball
Football