EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Senegals herrlandslag i fotboll mot Nederländernas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

I fotbollens värld är det alltid spännande att se två starka lag mötas på planen. En sådan match är den mellan Senegals herrlandslag i fotboll och Nederländernas herrlandslag i fotboll. Denna artikel kommer att ge en djupgående analys av båda lagen, deras laguppställning, tidslinje och statistik.

Senegals herrlandslag i fotboll

Senegals herrlandslag i fotboll, även känt som Lions of Teranga, är det nationella fotbollslaget för Senegal. Laget spelade sin första match den 31 december 1961 mot Dahomey (senare Benin) och förlorade med 3-4. Senegal kvalificerade sig för Fotbolls-VM 2002 och nådde kvartsfinalen, vilket är deras bästa prestation i turneringen hittills. Laget har också deltagit i Afrikanska mästerskapen, där de vann guld 2021 och har två silvermedaljer (2002, 2019). Förbundskaptenen för Senegal sedan 2015 är Aliou Cissé, medan lagkaptenen är Kalidou Koulibaly. Senegal har en FIFA-ranking på 19 (per 22 december 2022).

Senegals laguppställning

Här är den nuvarande truppen för Senegal inför VM 2022:

Målvakter:
1. Seny Dieng
2. Édouard Mendy
3. Alfred Gomis

Försvarare:
1. Formose Mendy
2. Kalidou Koulibaly
3. Pape Abou Cissé
4. Moussa N’Diaye
5. Fodé Ballo-Touré
6. Ismail Jakobs
7. Youssouf Sabaly
8. Abdou Diallo

Mittfältare:
1. Idrissa Gueye
2. Nampalys Mendy
3. Cheikhou Kouyaté
4. Pathé Ciss
5. Krépin Diatta
6. Pape Matar Sarr
7. Moustapha Name
8. Mamadou Loum
9. Pape Gueye

Anfallare:
1. Nicolas Jackson
2. Boulaye Dia
3. Iliman Ndiaye
4. Ismaïla Sarr
5. Famara Diédhiou
6. Bamba Dieng

Nederländernas herrlandslag i fotboll

Nederländernas herrlandslag i fotboll är det officiella fotbollslandslaget för Nederländerna. Laget representeras av det nederländska fotbollsförbundet Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Förbundskapten för laget är Ronald Koeman och lagkapten är Virgil van Dijk. Laget har för närvarande en FIFA-ranking på 6 (22 december 2022).

Nederländerna har deltagit i 11 världsmästerskap och har vunnit silver tre gånger (1974, 1978, 2010) och bronset en gång (2014). Laget har också deltagit i sju olympiska spel och vunnit brons tre gånger (1908, 1912, 1920). I Europamästerskapet har Nederländerna deltagit tio gånger och vunnit guld en gång (1988) och bronset en gång (1976).

Nederländernas laguppställning

Laguppställningen för Nederländernas senaste Uefa Nations League-matcher inkluderade följande spelare:

Målvakter:
1. Jasper Cillessen
2. Mark Flekken
3. Kjell Scherpen

Försvarare:
1. Jurriën Timber
2. Matthijs de Ligt
3. Virgil van Dijk
4. Nathan Aké
5. Stefan de Vrij
6. Hans Hateboer
7. Tyrell Malacia
8. Daley Blind
9. Jordan Teze
10. Denzel Dumfries
11. Bruno Martins Indi

Mittfältare:
1. Guus Til
2. Steven Berghuis
3. Davy Klaassen
4. Teun Koopmeiners
5. Frenkie de Jong
6. Jerdy Schouten

Anfallare:
1. Steven Bergwijn
2. Cody Gakpo
3. Memphis Depay
4. Noa Lang
5. Wout Weghorst
6. Vincent Janssen

Senegal vs Nederländerna: Tidslinje & Matcher

Nederländernas herrlandslag i fotboll har ett positivt resultat mot Senegal, med en vinst och ingen förlust. Segern kom i en FIFA World Cup-match den 21 november 2022, där Nederländerna vann med 2-0.

Senegal vs Nederländerna: Statistik

Senegal har en FIFA-ranking på 19 medan Nederländerna har en ranking på 6. Båda lagen har starka spelare och har visat stor potential i tidigare matcher.

Slutsats

Att jämföra Senegals herrlandslag i fotboll mot Nederländernas herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik ger en intressant inblick i fotbollens värld. Båda lagen har starka spelare och har uppnått stora framgångar. Det kommer att bli intressant att se hur de presterar i framtida matcher.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att besvara några av de vanligaste frågorna om Senegals herrlandslag i fotboll och Nederländernas herrlandslag i fotboll, deras laguppställning och deras prestationer.

Vilka är de nuvarande spelarna i Senegals herrlandslag i fotboll?

Senegals herrlandslag i fotboll, även känt som Lions of Teranga, består av 26 spelare. Dessa inkluderar målvakter som Seny Dieng, Édouard Mendy och Alfred Gomis; försvarare som Formose Mendy och Kalidou Koulibaly; mittfältare som Idrissa Gueye och Nampalys Mendy; och anfallare som Nicolas Jackson och Boulaye Dia.

Vem är förbundskapten och lagkapten för Senegals herrlandslag?

Förbundskaptenen för Senegal sedan 2015 är Aliou Cissé och lagkaptenen är Kalidou Koulibaly.

Vilka är de nuvarande spelarna i Nederländernas herrlandslag i fotboll?

Nederländernas herrlandslag i fotboll, känt som Oranje, har en laguppställning som inkluderar målvakter som Jasper Cillessen, Mark Flekken och Kjell Scherpen; försvarare som Jurriën Timber och Matthijs de Ligt; mittfältare som Guus Til och Steven Berghuis; och anfallare som Steven Bergwijn och Cody Gakpo.

Vem är förbundskapten och lagkapten för Nederländernas herrlandslag?

Förbundskapten för Nederländernas herrlandslag är Ronald Koeman och lagkapten är Virgil van Dijk.

Hur har Nederländernas herrlandslag presterat mot Senegals herrlandslag?

Nederländernas herrlandslag har en positiv matchhistorik mot Senegals herrlandslag, med en vinst och inga förluster. Deras seger kom i en match i Fotbolls-VM den 21 november 2022, där Nederländerna vann med 2-0.