EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Portugals herrlandslag i fotboll mot Spaniens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

När man talar om europeisk fotboll kan man inte undvika att nämna portugals herrlandslag i fotboll och spaniens herrlandslag i fotboll. Dessa två lag har en lång och rik historia inom sporten, och deras möten på planen är alltid spännande att följa.

Portugals herrlandslag i fotboll

Det portugisiska herrlandslaget i fotboll, representerat av Portugisiska fotbollsförbundet (Federação Portuguesa de Futebol), har en lång och framstående historia. Laget, som för närvarande tränas av Roberto Martínez, har haft en rad framstående spelare genom åren, med Cristiano Ronaldo som den mest kända. Ronaldo, lagets kapten, har spelat flest landskamper (196) och gjort flest mål (118) för Portugal.

Portugals herrlandslag i fotboll hade sin första stora framgång 1966 när de vann VM-brons. Sedan dess har de haft blandade framgångar, inklusive att vinna EM-guld 2016 trots en svag insats i gruppspelet. Laget är känt för sitt offensiva och publikfriande spel och kallas ibland för Europas brassar.

Portugals laguppställning

Portugals laguppställning inför Världsmästerskapet i fotboll 2022 inkluderar följande spelare:

Målvakter:
1. Rui Patrício
2. José Sá
3. Diogo Costa

Försvarare:
1. Diogo Dalot
2. Pepe
3. Rúben Dias
4. Raphaël Guerreiro
5. Danilo Pereira
6. Nuno Mendes
7. João Cancelo
8. António Silva

Mittfältare:
1. João Palhinha
2. Bruno Fernandes
3. Bernardo Silva
4. William Carvalho
5. Vitinha
6. João Mário
7. Rúben Neves
8. Matheus Nunes
9. Otávio

Anfallare:
1. Cristiano Ronaldo
2. André Silva
3. João Félix
4. Rafael Leão
5. Ricardo Horta
6. Gonçalo Ramos

Bland dessa spelare står Cristiano Ronaldo ut som en av världens bästa fotbollsspelare. Hans skicklighet, hastighet och förmåga att göra mål har gjort honom till en av de mest framstående spelarna i Portugals herrlandslag i fotboll.

Se även:  Belgiens herrlandslag i fotboll mot Egyptens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Spaniens herrlandslag i fotboll

Spaniens herrlandslag i fotboll, även känd som Selección de fútbol de España, har en lika framstående historia som Portugal. Laget, som kontrolleras av det spanska fotbollsförbundet, Real Federación Española de Fútbol, rankades som nummer ett i Fifas världsranking för första gången i lagets historia i juli 2008.

Spanien har en imponerande meritlista och har vunnit flera internationella turneringar. Laget vann sitt första VM-guld vid fotbolls-VM 2010 efter att ha besegrat Nederländerna med 1-0. De har också vunnit tre Europamästerskap, år 1964, 2008 och 2012.

Spaniens laguppställning

Spaniens laguppställning inför Världsmästerskapet i fotboll 2022 inkluderar följande spelare:

Målvakter:
1. Robert Sánchez
2. David Raya
3. Unai Simón

Försvarare:
1. César Azpilicueta
2. Eric García
3. Pau Torres
4. Alejandro Balde
5. Hugo Guillamón
6. Jordi Alba
7. Dani Carvajal
8. Aymeric Laporte

Mittfältare:
1. Sergio Busquets
2. Marcos Llorente
3. Koke
4. Gavi
5. Rodri
6. Carlos Soler
7. Pedri

Anfallare:
1. Álvaro Morata
2. Marco Asensio
3. Ferran Torres
4. Nico Williams
5. Yeremi Pino
6. Dani Olmo
7. Pablo Sarabia
8. Ansu Fati

Bland dessa spelare är Sergio Busquets och Jordi Alba två av de mest framstående, med sina starka insatser i både försvar och mittfält.

Portugal vs Spanien: Tidslinje & Matcher

Portugal och Spanien har mötts totalt 40 gånger, med Spanien som har den statistiska överhanden med 18 vinster jämfört med Portugals 6. De senaste matcherna mellan de två lagen har dock varit jämnare, med flera oavgjorda matcher och båda lagen som har visat starka prestationer.

Portugal vs Spanien: Statistik

När det gäller statistik mellan de två lagen, har Spanien en fördel med fler vinster i deras möten. Men Portugal har visat att de kan stå upp mot Spanien, med flera starka prestationer och viktiga vinster.

Se även:  Bosnien och Hercegovinas herrlandslag i fotboll mot Islands herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Slutsats

När det gäller portugals herrlandslag i fotboll mot spaniens herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik, är det tydligt att båda lagen har en stark historia och framstående spelare. Deras möten på planen är alltid spännande att följa, och vi ser fram emot att se mer av deras rivalitet i framtida matcher.

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar som rör Portugals och Spaniens herrlandslag i fotboll och deras laguppställningar. Dessa frågor är baserade på information om de båda lagen och deras framträdanden i internationella turneringar.

Vilka är några kända spelare i Portugals herrlandslag i fotboll?

Portugals herrlandslag i fotboll har många framstående spelare. Cristiano Ronaldo är lagets kapten och har spelat flest landskamper (196) och gjort flest mål (118). Andra kända spelare inkluderar Rui Patrício, Pepe, Rúben Dias, och Bruno Fernandes.

Vilka är några kända spelare i Spaniens herrlandslag i fotboll?

Några av de mest kända spelarna som har representerat Spanien inkluderar Sergio Ramos, David Villa, Andrés Iniesta, Xavi Hernández och Iker Casillas. Bland de aktiva spelarna finns Jordi Alba, Robert Sánchez, César Azpilicueta, Sergio Busquets och Álvaro Morata.

Vilka framgångar har Portugals herrlandslag i fotboll haft?

Portugals herrlandslag i fotboll hade sin första stora framgång 1966 när de vann VM-brons. De har också vunnit EM-guld 2016 och Uefa Nations League 2019.

Vilka framgångar har Spaniens herrlandslag i fotboll haft?

Spanien har en imponerande meritlista och har vunnit flera internationella turneringar. Laget vann sitt första VM-guld vid fotbolls-VM 2010 och har också vunnit tre Europamästerskap, år 1964, 2008 och 2012.

Hur har matcherna mellan Portugals och Spaniens herrlandslag i fotboll sett ut historiskt?

Portugals herrlandslag i fotboll har spelat totalt 40 matcher mot Spaniens herrlandslag i fotboll. Av dessa matcher har Portugal vunnit 6, spelat oavgjort 16, och förlorat 18. Den första registrerade matchen mellan de två lagen ägde rum den 18 december 1921, med Spanien som vann 3-1 i en internationell vänskapsmatch.

Se även:  Polens herrlandslag i fotboll mot Nederländernas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik