EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Portugals herrlandslag i fotboll mot Ghanas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Portugals herrlandslag i fotboll och Ghanas herrlandslag i fotboll har båda en rik historia och en stark passion för spelet. Denna artikel kommer att gå igenom laguppställning, tidslinje och statistik för dessa två framstående lag.

Portugal

Portugals herrlandslag i fotboll, även känt som Seleção Portuguesa de Futebol, representerar Portugal i internationell fotboll. Laget är medlem i det portugisiska fotbollsförbundet, Federação Portuguesa de Futebol. Portugal har en framgångsrik historia i fotboll och har bland annat vunnit brons i VM 1966 och EM-guld 2016. Laget är känt för sitt offensiva och publikfriande spel och har ibland kallats för Europas brassar.

Portugals laguppställning

Portugals laguppställning för Världsmästerskapet i fotboll 2022 är fylld med talang. Målvakterna inkluderar Rui Patrício, José Sá och Diogo Costa. Försvararna inkluderar Diogo Dalot, Pepe, Rúben Dias, Raphaël Guerreiro, Danilo Pereira, Nuno Mendes, João Cancelo och António Silva. Mittfältarna inkluderar João Palhinha, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, William Carvalho, Vitinha, João Mário, Rúben Neves, Matheus Nunes och Otávio. Anfallarna inkluderar Cristiano Ronaldo, André Silva, João Félix, Rafael Leão, Ricardo Horta och Gonçalo Ramos. Cristiano Ronaldo, lagets kapten, är en av de mest framstående spelarna och är känd för sitt målskytte.

Ghana

Ghanas herrlandslag i fotboll, även känt som Black Stars, representerar Ghana i internationell fotboll. Laget har deltagit i fyra världsmästerskap och har spelat 23 afrikanska mästerskap. Ghana har en FIFA-ranking på 58 (22 december 2022).

Ghanas laguppställning

Ghanas laguppställning för Världsmästerskapet i fotboll 2022 inkluderar målvakterna Lawrence Ati-Zigi, Ibrahim Danlad och Abdul Manaf Nurudeen. Försvararna inkluderar Tariq Lamptey, Denis Odoi, Mohammed Salisu, Gideon Mensah, Joseph Aidoo, Baba Rahman, Daniel Amartey, Alexander Djiku och Alidu Seidu. Mittfältarna inkluderar Thomas Partey, Elisha Owusu, Daniel-Kofi Kyereh, André Ayew, Daniel Afriyie, Mohammed Kudus och Salis Abdul Samed. Anfallarna inkluderar Abdul Fatawu Issahaku, Jordan Ayew, Osman Bukari, Iñaki Williams, Kamaldeen Sulemana, Kamal Sowah och Antoine Semenyo. André Ayew, lagkapten, är en av de mest framstående spelarna och är känd för sin ledarskap på planen.

Se även:  Danmarks herrlandslag i fotboll mot Serbiens herrlandslag i fotboll: tidslinje

Portugal mot Ghana: Tidslinje & Matcher

Portugal och Ghana har mötts två gånger tidigare. Den första matchen ägde rum den 26 juni 2014 under FIFA Världsmästerskapet, och Portugal vann matchen med en poängställning på 2-1. Den andra matchen ägde rum den 24 november 2022, också under FIFA Världsmästerskapet, och Portugal vann återigen med en poängställning på 3-2.

Portugal mot Ghana: Statistik

Portugal har en stark statistik mot Ghana, med två vinster i två matcher. Portugal har också en starkare FIFA-ranking, med en placering på 7 jämfört med Ghanas placering på 58. Ghana har dock en stark historia i afrikanska mästerskap, med 23 deltaganden jämfört med Portugals åtta deltaganden i EM.

Slutsats

Portugals herrlandslag i fotboll mot Ghanas herrlandslag i fotboll laguppställning visar att båda lagen har starka spelare och en passion för spelet. Båda lagen har en rik historia och har haft framgång på internationell nivå. Med tanke på tidslinjen och statistiken mellan de två lagen, ser det ut att bli en spännande match när de möts igen.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att diskutera några vanliga frågor om Portugals herrlandslag i fotboll och Ghanas herrlandslag i fotboll, deras laguppställning och deras prestanda i fotbollsmatcher.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Portugals herrlandslag i fotboll?

Portugals herrlandslag i fotboll har många framstående spelare. Cristiano Ronaldo är den mest kända, med 196 framträdanden och 118 mål för laget. Andra framstående spelare inkluderar Rui Patrício, Pepe, Rúben Dias, João Palhinha, Bruno Fernandes, Bernardo Silva och André Silva.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Ghanas herrlandslag i fotboll?

Några av de mest kända spelarna i Ghanas herrlandslag inkluderar André Ayew, som är lagkapten och har spelat 110 landskamper, och Asamoah Gyan, som har gjort 51 mål, vilket är flest i laget. Andra framstående spelare inkluderar Michael Essien, Sulley Muntari och Kevin-Prince Boateng.

Se även:  Albaniens herrlandslag i fotboll mot Spaniens herrlandslag i fotboll: tidslinje

Hur har Portugal presterat i internationella turneringar?

Portugal har en framgångsrik historia i fotboll. De har deltagit i åtta världsmästerskap och nått en tredjeplats som bäst. I EM har laget deltagit åtta gånger och vann en guldmedalj år 2016.

Hur har Ghana presterat i internationella turneringar?

Ghanas herrlandslag i fotboll har deltagit i fyra världsmästerskap och spelat 23 afrikanska mästerskap. Laget har en FIFA-ranking på 58 (22 december 2022).

Hur har matcherna mellan Portugal och Ghana sett ut i det förflutna?

Portugals herrlandslag i fotboll har spelat mot Ghanas herrlandslag två gånger tidigare. Den första matchen ägde rum den 26 juni 2014 under FIFA:s världsmästerskap, och Portugal vann matchen med en poäng på 2-1. Den andra matchen ägde rum den 24 november 2022, också under FIFA:s världsmästerskap, och Portugal vann igen med en poäng på 3-2.