EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

FACT UK actions against illegal streaming 2023

Polisens varning till Amazon Fire Stick-användare

Källa: Sportbible

Polisen och Federation Against Copyright Theft (FACT UK) har intensifierat sin kamp mot olaglig streaming genom Amazon Fire Sticks. Enligt en talesperson för FACT UK, ”övervakar ständigt den digitala miljön för att bekämpa olaglig streamingverksamhet i Storbritannien och Irland.”

Amazon Fire Sticks, som ofta laddas med innehåll från streamingplattformar som Netflix, Disney+ och Amazon Prime, har blivit ett populärt verktyg för att strömma live sport. Talespersonen för FACT UK tillägger att ”under det senaste året har vi sett en betydande ökning av antalet rapporter som direkt är kopplade till Fire Sticks och illegal streaming.”

Användningen av modifierade Fire Sticks för att strömma innehåll bryter mot upphovsrättslagen, och FACT UK har vidtagit åtgärder som att skicka varningsbrev och göra hembesök. Tidigare i år resulterade dessa insatser i att fem män dömdes till totalt 30 års fängelse för försäljning av IPTV-stickor, vilket genererade cirka 7 miljoner pund från 50 000 kunder.

Denna ökning av olaglig användning och de stränga påföljderna visar på allvaret i situationen och de risker som användare av hackade Fire Sticks tar.

BeStreamWise – kampanjen som varnar för illegala strömmar

Med lanseringen av BeStreamWise-kampanjen i Storbritannien, står det klart att riskerna med illegala streamingtjänster inte enbart handlar om upphovsrättsbrott. Kampanjen, som stöds av organisationer som Intellectual Property Office och Premier League, lyfter fram farorna med att tomma bankkonton, stulna identiteter och ovälkomna polisbesök kan bli verklighet för de som använder sig av olovliga tjänster. Bakom dessa illegala nätverk står sofistikerade brottsorganisationer, kapabla att sprida malware, bedriva bedrägerier och stjäla data. Med över en halv miljon visningar för kampanjens kortfilm och tusentals identifierade individer av West Mercia-polisen, sänder BeStreamWise ett tydligt budskap: Illegala strömmar öppnar dörren för brottslingar.

Se även:  Markus Karlsson om landslagsuttagningen: "Jättekul att vara en del"