EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Otieno AIK career statistics and highlights

Otieno tar farväl av AIK i miljonaffär

I en nyligen genomförd övergång har AIK:s Otieno officiellt lämnat klubben efter att ha spelat 104 matcher. På klubbens hemsida uttrycker Otieno sin tacksamhet: ”Jag vill bara säga att jag har njutit av varje ögonblick i AIK under de fyra åren som jag har varit här. Varje ögonblick betydde mycket för mig”. AIK ser ut att tjäna mellan fem och tio miljoner kronor på försäljningen av spelaren.

Otienos nya destination blir Rakow, som för tillfället placerar sig på en fjärdeplats i den polska högstaligan. Samtidigt gör Sirius sin största affär någonsin genom att sälja Wessam Abou Ali till Al-Ahly för 23 miljoner kronor, efter att ha imponerat med tio mål på 16 matcher. Affären markerar en betydande rörelse på transfermarknaden inom allsvenskan.

Otieno – en kraft i AIK:s försvar

Erick Ouma Otieno, AIK:s nummer 25, har som försvarare och med en höjd på 175 cm varit en stabil kraft i lagets backlinje. Med en förmåga att starta i varje match har Otieno bidragit till såväl segrar som oavgjorda resultat i Allsvenskan. Hans senaste prestationer på planen inkluderar en imponerande 5-0-vinst, en stark 3-1-seger, och en kämpad 1-1-drabbning. Otienos karriär hos AIK har inte bara markerats av hans närvaro på planen utan även av hans dubbla nationalitet, som spänner över Kenya och Brasilien. Vid 27 års ålder tar han nu klivet vidare i karriären, efter att ha lämnat ett bestående intryck i den svenska högstaligan.

Se även:  Mahamé Siby lämnar Malmö FF för spel i Frankrike