EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Österrikes herrlandslag i fotboll mot Kroatiens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll är mer än bara en sport, det är en passion som förenar människor över hela världen. När det gäller internationella matcher, är det alltid spännande att se hur olika lag ställer upp mot varandra. I detta fall kommer vi att granska matchen mellan Österrikes herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll. Vi kommer att analysera laguppställningarna, tidslinjen och statistiken för dessa två lag.

Österrikes herrlandslag i fotboll

Österrikes herrlandslag i fotboll, även känt som Österrikes fotbollslandslag, representerar Österrike i fotboll på herrsidan. Historiskt sett hade Österrike ett av Europas bästa landslag under mellankrigstiden, känt som Wunderteam. Laget nådde semifinalen i VM 1934 och tog OS-silver 1936. Efter andra världskriget har de deltagit i flera VM-turneringar, med bronsmedalj i Schweiz 1954 som deras bästa resultat.

Österrikes laguppställning

Nuvarande truppen inkluderar spelare som Niklas Hedl, Alexander Schlager, David Alaba, Stefan Posch, Marcel Sabitzer, Marko Arnautović och Michael Gregoritsch. Truppen har också nyligen inkluderat spelare som Heinz Lindner, Andreas Ulmer och Stefan Lainer.

Kroatiens herrlandslag i fotboll

Kroatiens herrlandslag i fotboll, även känt som Vatreni (de eldiga) eller Kockasti (de rutiga), representerar Kroatien i fotboll på herrsidan. Laget tränas av Zlatko Dalić och har Luka Modrić som lagkapten. Laget rankas som nummer 7 i världen enligt FIFA-rankingen per den 22 december 2022.

Kroatiens laguppställning

Nuvarande spelartrupp inkluderar följande spelare:

Målvakter:
1. Dominik Livaković (Dinamo Zagreb)
2. Ivo Grbić (Atlético Madrid)
3. Ivica Ivušić (Osijek)

Försvarare:
1. Josip Stanišić (Bayern München)
2. Borna Barišić (Rangers)
3. Martin Erlić (Sassuolo)
4. Dejan Lovren (Zenit Saint Petersburg)

Mittfältare:
1. Lovro Majer (Rennes)
2. Mateo Kovačić (Chelsea)
3. Luka Modrić (Real Madrid)
4. Marcelo Brozović (Inter)

Se även:  Englands herrlandslag i fotboll mot Tysklands herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Anfallare:
1. Ivan Perišić (Tottenham Hotspur)
2. Andrej Kramarić (1899 Hoffenheim)
3. Marko Livaja (Hajduk Split)
4. Bruno Petković (Dinamo Zagreb)

Österrike vs Kroatien: Tidslinje & Matcher

När det gäller styrkor och svagheter, har Österrike en stark försvarslinje medan Kroatien har en stark offensiv linje. I tidigare möten mellan de två lagen har Kroatien haft övre hand statistiskt sett.

Österrike vs Kroatien: Statistik

Österrike har haft flera kända spelare genom historien, inklusive Ernst Happel, Hans Krankl, Toni Polster och David Alaba. Österrikes herrlandslag i fotboll har för närvarande en FIFA-rankning på 34 (per den 22 december 2022).

Å andra sidan har Kroatien haft framstående spelare som Slaven Bilić, Zvonimir Boban, Davor Šuker, och Ivan Perišić. Kroatiens herrlandslag i fotboll rankas som nummer 7 i världen enligt FIFA-rankingen per den 22 december 2022.

Slutsats

I matchen mellan Österrikes herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll, kommer laguppställning, tidslinje och statistik att spela en avgörande roll. Båda lagen har starka spelare och har visat imponerande prestationer i tidigare matcher. Det kommer att bli spännande att se hur de ställer upp mot varandra i kommande matcher.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att svara på några vanliga frågor om Österrikes herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll, med fokus på deras laguppställning. Denna information är baserad på den mest aktuella informationen tillgänglig vid tidpunkten för skrivandet.

Vilka är några framstående spelare i Österrikes herrlandslag i fotboll?

Österrikes herrlandslag i fotboll inkluderar spelare som Niklas Hedl, Alexander Schlager, David Alaba, Stefan Posch, Marcel Sabitzer, Marko Arnautović och Michael Gregoritsch. Laget har också nyligen inkluderat spelare som Heinz Lindner, Andreas Ulmer och Stefan Lainer.

Se även:  Portugals herrlandslag i fotboll mot Spaniens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vem är förbundskapten för Österrikes herrlandslag i fotboll?

Förbundskapten för Österrikes herrlandslag i fotboll är Ralf Rangnick, med David Alaba som lagkapten.

Vilka är några framstående spelare i Kroatiens herrlandslag i fotboll?

Kroatiens herrlandslag i fotboll inkluderar spelare som Luka Modrić, Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Mateo Kovačić och Marcelo Brozović, bland andra.

Vem är förbundskapten för Kroatiens herrlandslag i fotboll?

Förbundskapten för Kroatiens herrlandslag i fotboll är Zlatko Dalić, med Luka Modrić som lagkapten.

Hur rankas Österrikes och Kroatiens herrlandslag i fotboll av FIFA?

Österrikes herrlandslag i fotboll rankas som nummer 34 i världen enligt FIFA-rankingen per den 22 december 2022. Kroatiens herrlandslag i fotboll rankas som nummer 7 i världen enligt samma ranking.