EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Nuno Espirito Santo sparkad från Al Ittihad efter svaga resultat och rapporterade spänningar

em-i-fotboll.se gör inte anspråk på eventuella citat och intervjuer.

Dålig säsongstart för Al Ittihad

Nuno Espirito Santo har blivit sparkad från sin position som tränare för Al Ittihad, en klubb i den saudiska Pro League. Klubben har bara vunnit sex av sina 12 ligamatcher den här säsongen, vilket har lett till beslutet att avsluta Nunos kontrakt.

Det som blev droppen som fick bägaren att rinna över var en 2-0-förlust i AFC Champions League mot Air Force Club från Irak. Laget har bara lyckats vinna två av sina senaste nio matcher i alla tävlingar.

Spänningar mellan spelare och tränare

Det har rapporterats om spänningar mellan spelarna och tränaren. Det har till exempel påståtts att det utbyttes förolämpningar mellan Karim Benzema och Nuno efter en förlust mot Al-Quwa Al-Juwiya.

Al Ittihad släppte ett uttalande där de meddelade att Nunos kontrakt hade upphört, och hänvisade till en omfattande teknisk utvärdering.

Nunos tid i Al Ittihad

Nuno hade varit tränare för Al Ittihad sedan juli 2022, efter att ha blivit sparkad från Tottenham. Under sin tid med den saudiska klubben förlorade Nuno bara åtta av 56 matcher.

Vad vi tror

Nunos avskedande från Al Ittihad kan ses som en konsekvens av de svaga resultaten och de rapporterade spänningarna mellan spelarna och tränaren. Även om han hade en relativt framgångsrik tid med klubben, verkar det som att de senaste händelserna har överskuggat hans tidigare framgångar. Detta kan vara en varning för andra tränare om vikten av att upprätthålla goda relationer med sina spelare och att konsekvent leverera starka resultat.