EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Nomineringarna till Ballon d’Or 2023 avslöjade: Messi, Haaland, Mbappe och Bonmati i topp

em-i-fotboll.se tar inte beslag på innehåll. Citat, tillgångar och analyser tillhör Football, Eurosport & 90min.

Ballon d’Or 2023: De stora namnen

Årets nomineringar till Ballon d’Or 2023 har offentliggjorts, och det är ingen överraskning att se Lionel Messi och Erling Haaland bland de främsta kandidaterna. Messi siktar på sin åttonde trofé medan Haaland kommer från en imponerande säsong med Manchester City.

Andra framstående nominerade inkluderar Kylian Mbappe, Karim Benzema och den engelska trion Jude Bellingham, Harry Kane och Bukayo Saka.

Kvinnornas Ballon d’Or Feminin

För kvinnornas Ballon d’Or Feminin, är Aitana Bonmati, som ledde Spanien till VM-gloria och vann Guld bollen, favoriten. Sam Kerr, som hade en stark säsong med Chelsea, missade dock en nominering.

Kopa Trophy och Yashin Trophy

För Kopa Trophy, som erkänner den bästa unga spelaren under 21 år, inkluderar nomineringarna nuvarande innehavare Gavi och Real Madrids Jude Bellingham. Bellingham anses vara favoriten för denna utmärkelse.

Premier League-spelare dominerar nomineringarna för Yashin Trophy för bästa målvakt.

Klubbar med mest nomineringar

Manchester City har flest spelare nominerade till herrarnas Ballon d’Or, med fem spelare på kortlistan.

Ballon d’Or 2023 ceremonin

Ballon d’Or 2023-ceremonin kommer att äga rum den 30 oktober på Theatre du Chatelet i Paris.

Vad vi tycker

Dessa nomineringar visar tydligt vilka spelare som har utmärkt sig mest under det gångna året. Det är ingen överraskning att se stora namn som Messi och Haaland på listan, men det är också uppmuntrande att se unga talanger som Bellingham och Gavi få erkännande. Det är också intressant att se hur Premier League dominerar nomineringarna för Yashin Trophy, vilket tyder på att ligan har några av de bästa målvakterna i världen. Vi ser fram emot att se vem som tar hem de prestigefyllda priserna i oktober.

Se även:  Messi skadad i historisk seger över Brasilien

Källor:
Football
Eurosport
90min