EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Newcastle på jakt efter PSG-anfallaren Hugo Ekitike

em-i-fotboll.se gör inte anspråk på eventuella citat och intervjuer.

Magpies siktar på lån efter misslyckat köpförsök

Newcastle United visar återigen intresse för Paris Saint-Germain-anfallaren Hugo Ekitike. Klubben, som tidigare försökt att värva spelaren för €40 miljoner från Stade Reims, överväger nu ett lån som alternativ. Ekitike, som anslöt till PSG på ett låneavtal med köpplikt för €35 miljoner, har haft svårt att hitta speltid i den franska huvudstadsklubben och har endast noterats för åtta minuters spel den här säsongen.

Ekitike redo för nya utmaningar

Den unge anfallaren har inte varit med i en matchtrupp sedan augusti och är nu inställd på att söka nya möjligheter. Trots att han avböjde en flytt som en del av ett bud för Randal Kolo Muani i somras, har Ekitike nu fått grönt ljus från PSG att lämna klubben. Intresset för Ekitike är stort från flera håll i Premier League, där Newcastle, Crystal Palace och West Ham United är några av klubbarna som visat intresse. Dessutom lockar Ekitike blickar från Bundesliga och Serie A, men spelaren själv föredrar en flytt till Premier League.

Newcastles skadesituation öppnar för lån

Newcastle utforskar möjligheten att låna Ekitike, särskilt med tanke på anfallaren Callum Wilsons skada. Klubben är även i behov av att stärka upp andra positioner, inklusive mittfältet och mittbacken, efter Sandro Tonalis avstängning och generella behov i laget. Bland potentiella nyförvärv finns även Lille-försvararen Tiago Djalo och Evertons Ben Godfrey på Newcastles radar.

Vad vi tror

Med tanke på Newcastles nuvarande situation, där laget behöver förstärkningar på flera positioner, verkar en flytt för Hugo Ekitike vara ett smart drag. Hans potential är stor och med mer regelbunden speltid i Premier League kan han utvecklas till en viktig spelare för Magpies. Samtidigt skulle en lyckad låneprocess ge klubben mer flexibilitet att adressera andra brådskande behov i truppen. Om Ekitike kan återfå sin form från tiden i Stade Reims, kan han mycket väl bli en nyckelspelare i Newcastles strävan efter framgång.

Källor:
90min
Onefootball
Cmosake