EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Nederländernas herrlandslag i fotboll mot Qatars herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

När det kommer till internationell fotboll finns det få matcher som lockar lika mycket uppmärksamhet som när två nationer med olika fotbollstraditioner möts. I det här fallet handlar det om nederländernas herrlandslag i fotboll mot qatars herrlandslag i fotboll laguppställning, en match som lovar att bli en spännande kamp mellan två lag med mycket att bevisa.

Nederländernas herrlandslag i fotboll

Nederländernas herrlandslag i fotboll, även känt som Oranje, har en lång och stolt historia. Laget styrs av det nederländska fotbollsförbundet Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), och förbundskaptenen är Ronald Koeman. Laget har en imponerande FIFA-ranking på 6 (per december 2022).

Nederländerna har deltagit i 11 världsmästerskap och har vunnit silver tre gånger (1974, 1978, 2010) och brons en gång (2014). På Europamästerskapet har Nederländerna deltagit tio gånger och har vunnit guld en gång (1988) och brons en gång (1976).

Nederländernas laguppställning

I den aktuella laguppställningen finns spelare som:

  • Målvakter: Jasper Cillessen
  • Försvarare: Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Daley Blind
  • Mittfältare: Frenkie de Jong
  • Anfallare: Memphis Depay

Andra spelare inkluderar Jurriën Timber, Nathan Aké, Denzel Dumfries och Wout Weghorst.

Qatars herrlandslag i fotboll

Qatars herrlandslag i fotboll representeras av Qatar Football Association. Laget är tränat av Carlos Queiroz, och lagkaptenen är Hassan Al-Haydos. Qatars FIFA-ranking per december 2022 är 60.

Qatar har deltagit i olika turneringar, inklusive världsmästerskapet, de olympiska spelen, asiatiska cupen och Gulf Cup. De vann asiatiska cupen 2019 och det västasiatiska mästerskapet 2014.

Qatars laguppställning

I Qatars nuvarande laguppställning finns spelare som:

  • Målvakter: Saad Al Sheeb, Yousef Hassan, Meshaal Barsham
  • Försvarare: Ró-Ró, Abdelkarim Hassan, Tarek Salman
  • Mittfältare: Mohammed Waad, Abdulaziz Hatem, Ali Assadalla, Karim Boudiaf
  • Anfallare: Ahmed Alaaeldin, Mohammed Muntari, Hassan Al-Haydos, Akram Afif, Almoez Ali

Nederländerna vs Qatar: Tidslinje & Matcher

Nederländerna och Qatar har tidigare mötts i en match, den 29 november 2022, under FIFA World Cup, där Nederländerna vann med 2-0.

Nederländerna har en starkare fotbollstradition och högre FIFA-ranking, men Qatar har visat att de kan överraska i stora turneringar. Det kommer att bli intressant att se hur dessa lag matchar upp mot varandra i framtida matcher.

Nederländerna vs Qatar: Statistik

Nederländerna har en starkare statistik jämfört med Qatar. De har en högre FIFA-ranking och har deltagit i fler internationella turneringar. Dessutom har de en starkare laguppställning med spelare som spelar i några av de bästa klubbarna i världen.

Qatar å andra sidan har en mindre imponerande statistik. Men de har visat att de kan vara en mörk häst i stora turneringar, och deras seger i asiatiska cupen 2019 är ett bevis på det.

Slutsats

När det kommer till nederländernas herrlandslag i fotboll mot qatars herrlandslag i fotboll laguppställning, finns det mycket att titta på. Båda lagen har sina styrkor och svagheter, och det kommer att bli intressant att se hur de matchar upp mot varandra i framtida matcher. Med tanke på laguppställning, tidslinje och statistik, kommer det definitivt att bli en spännande match att följa.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att besvara några vanliga frågor om matchen mellan Nederländernas herrlandslag i fotboll och Qatars herrlandslag i fotboll. Här hittar du information om laguppställningen, lagets historia och framstående spelare.

Vilka är några framstående spelare i Nederländernas herrlandslag i fotboll?

Några framstående spelare i Nederländernas herrlandslag i fotboll inkluderar Wesley Sneijder, som har flest landskamper med 134, och Robin van Persie, som har flest mål med 50. I den aktuella laguppställningen finns spelare som Jasper Cillessen, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Daley Blind, Frenkie de Jong och Memphis Depay.

Vilka är några framstående spelare i Qatars herrlandslag i fotboll?

Framstående spelare i Qatars herrlandslag i fotboll inkluderar Hassan Al-Haydos, som har flest internationella matcher för Qatar med 172 framträdanden, och Mansour Muftah och Almoez Ali, som båda har flest mål med 42 vardera.

Hur har Nederländerna presterat i internationella turneringar?

Nederländernas herrlandslag har deltagit i 11 världsmästerskap och har vunnit silver tre gånger (1974, 1978, 2010) och brons en gång (2014). Laget har också deltagit i sju olympiska spel och har vunnit brons tre gånger (1908, 1912, 1920). På Europamästerskapet har Nederländerna deltagit tio gånger och har vunnit guld en gång (1988) och brons en gång (1976).

Hur har Qatar presterat i internationella turneringar?

Qatar har deltagit i olika turneringar, inklusive världscupen, olympiska spelen, asiatiska cupen och Gulf Cup. De vann den asiatiska cupen 2019 och västasiatiska mästerskapet 2014. Qatar har aldrig kvalificerat sig för en världscup på egen hand, men de kvalificerade sig automatiskt som värdnation för världscupen 2022.

Vad var resultatet av matchen mellan Nederländerna och Qatar?

Nederländernas herrlandslag i fotboll har en vinstrekord mot Qatar. Matchen ägde rum den 29 november 2022, under FIFA:s världscup, och Nederländerna vann med en poängsumma på 2-0.