EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Mexikos herrlandslag i fotboll mot Sveriges herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

När vi talar om internationell fotboll är det svårt att inte nämna mexikos herrlandslag i fotboll och sveriges herrlandslag i fotboll. Dessa två lag har en lång historia av spännande matcher och talangfulla spelare. I denna artikel kommer vi att jämföra Mexikos herrlandslag i fotboll mot Sveriges herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik.

Mexikos herrlandslag i fotboll

Mexikos herrlandslag i fotboll, ofta kallat El Tri, har en lång och stolt historia. Med en FIFA-ranking på 15 (per den 22 december 2022) är de en kraft att räkna med på fotbollsplanen. Laget har deltagit i 17 världsmästerskap och deras bästa placering är kvartsfinalen 1970. De har också varit framgångsrikt i CONCACAF Gold Cup, där de har vunnit turneringen elva gånger, senast 2019. De har också vunnit Confederations Cup en gång, 1999.

Mexikos herrlandslag i fotboll laguppställning

Mexikos laguppställning är fylld med talang. Här är några av de spelare som utgjorde Mexikos trupp till Concacaf Gold Cup 2015:

  • Målvakter: Guillermo Ochoa, Moisés Muñoz, Jonathan Orozco
  • Försvarare: Francisco Javier Rodríguez, Héctor Moreno, Paul Aguilar, Jorge Torres Nilo, Miguel Layún, Diego Reyes, Miguel Ángel Herrera, Yasser Corona
  • Mittfältare: Andrés Guardado, Héctor Herrera, José Juan Vázquez, Jonathan dos Santos, Carlos Esquivel, Jesús Manuel Corona, Antonio Ríos, Jesús Dueñas
  • Anfallare: Giovani dos Santos, Javier Hernández, Carlos Vela, Oribe Peralta

Denna trupp kan vara föråldrad, men den visar ändå den djupgående talang som Mexikos herrlandslag i fotboll har till sitt förfogande.

Sveriges herrlandslag i fotboll

Sveriges herrlandslag i fotboll, även känt som Blågult, har också en rik historia inom fotboll. Laget har haft flera framgångar genom åren, inklusive OS-guld 1948 och VM-silver 1958. Sedan hösten 2016 är Janne Andersson förbundskapten och Victor Lindelöf är lagkapten.

Sveriges herrlandslag i fotboll laguppställning

Tyvärr finns det ingen information om den nuvarande truppen för Sveriges herrlandslag i fotboll i den tillhandahållna texten. Men vi vet att laget har en stark historia av framstående spelare, och vi ser fram emot att se vilka spelare som kommer att representera Sverige i framtiden.

Mexikos herrlandslag i fotboll mot Sveriges herrlandslag i fotboll: Tidslinje & Matcher

Sverige och Mexiko har spelat totalt 11 matcher mot varandra. Av dessa har Sverige vunnit 6 matcher, spelat oavgjort i 3 och förlorat 2. Den första segern för Sverige mot Mexiko var den 8 juni 1958 under FIFA World Cup, med ett resultat av 3-0. Den senaste segern var den 27 juni 2018, också under FIFA World Cup, med ett resultat av 3-0.

Mexikos herrlandslag i fotboll mot Sveriges herrlandslag i fotboll: Statistik

När vi tittar på statistiken för dessa två lag ser vi att Sverige har en liten fördel i deras tidigare möten. Av de 11 matcher de har spelat mot varandra har Sverige vunnit 6, medan Mexiko har vunnit 2. De återstående 3 matcherna har slutat oavgjort.

Slutsats

När vi jämför mexikos herrlandslag i fotboll mot sveriges herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik, ser vi att båda lagen har en stark historia och många talangfulla spelare. Det är alltid spännande att se dessa två lag mötas på fotbollsplanen, och vi ser fram emot att se hur deras framtida matcher kommer att utvecklas.

Vanliga frågor och svar

I den här sektionen kommer vi att svara på några vanliga frågor om Mexikos och Sveriges herrlandslag i fotboll. Vi kommer att fokusera på laguppställning, statistik och tidigare möten mellan de två lagen.

Vilka är några av de mest kända spelarna som har representerat Mexiko i fotboll?

Några av de mest kända spelarna som har representerat Mexiko inkluderar Jared Borgetti, Jorge Campos, Luis Hernández, Hugo Sánchez, Cuauhtémoc Blanco och Rafael Márquez. Den nuvarande lagkaptenen är Andrés Guardado, som också är den spelare som har flest landskamper för Mexiko med 179 framträdanden.

Vilka är några viktiga statistiska fakta om Sveriges herrlandslag i fotboll?

Sveriges herrlandslag i fotboll har en FIFA-rankning på 23 (per den 22 december 2022). Spelaren med flest landskamper är Anders Svensson med 148 framträdanden och den bästa målskytten genom tiderna är Zlatan Ibrahimović med 62 mål. Lagets första landskamp spelades mot Norge den 12 juli 1908 och slutade med en seger för Sverige med 11-3.

Hur har Sverige presterat mot Mexiko i tidigare fotbollsmatcher?

Sveriges herrlandslag i fotboll har spelat totalt 11 matcher mot Mexiko. Av dessa har Sverige vunnit 6 matcher, spelat 3 oavgjorda och förlorat 2. Den första segern mot Mexiko var den 8 juni 1958 under FIFA:s världsmästerskap med en seger på 3-0. Den senaste segern var den 27 juni 2018, också under FIFA:s världsmästerskap, med en seger på 3-0.

Vilka spelare ingick i Mexikos trupp under Concacaf Gold Cup 2015?

Mexikos trupp under Concacaf Gold Cup 2015 inkluderade målvakterna Guillermo Ochoa, Moisés Muñoz och Jonathan Orozco. Försvararna var Francisco Javier Rodríguez, Héctor Moreno, Paul Aguilar, Jorge Torres Nilo, Miguel Layún, Diego Reyes, Miguel Ángel Herrera och Yasser Corona. Mittfältarna var Andrés Guardado, Héctor Herrera, José Juan Vázquez, Jonathan dos Santos, Carlos Esquivel, Jesús Manuel Corona, Antonio Ríos och Jesús Dueñas. Anfallarna var Giovani dos Santos, Javier Hernández, Carlos Vela och Oribe Peralta.