EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Mexikos herrlandslag i fotboll mot Polens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

När det kommer till internationell fotboll, är det alltid intressant att jämföra och analysera olika lag. I denna artikel kommer vi att fokusera på mexikos herrlandslag i fotboll mot polens herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik.

Mexikos herrlandslag i fotboll

Mexikos herrlandslag i fotboll, även känt som El Tri, har en lång och stolt historia. Laget spelade sin första officiella match den 1 januari 1923 mot Guatemala, en match som de vann med 3-2. Sedan dess har de deltagit i 17 världsmästerskap, med deras bästa prestationer i kvartsfinalerna 1970 och 1986. De har också vunnit CONCACAF Gold Cup 11 gånger, med deras senaste seger 2019. Dessutom vann de FIFA Confederations Cup 1999 och har slutat som tvåa i Copa América två gånger, 1993 och 2001.

Mexikos laguppställning

Mexikos nuvarande laguppställning är fylld med talang. Några av de mest framstående spelarna inkluderar:

  • Målvakter: Guillermo Ochoa, Moisés Muñoz, Jonathan Orozco
  • Försvarare: Francisco Javier Rodríguez, Héctor Moreno, Paul Aguilar, Jorge Torres Nilo, Miguel Layún, Diego Reyes, Miguel Ángel Herrera, Yasser Corona
  • Mittfältare: Andrés Guardado, Héctor Herrera, José Juan Vázquez, Jonathan dos Santos, Carlos Esquivel, Jesús Manuel Corona, Antonio Ríos, Jesús Dueñas
  • Anfallare: Giovani dos Santos, Javier Hernández, Carlos Vela, Oribe Peralta

Andrés Guardado, lagkapten och mittfältare, är en central figur i laget, medan anfallaren Javier Hernández är känd för sin snabbhet och skicklighet framför mål.

Polens herrlandslag i fotboll

Polens herrlandslag i fotboll, även känt som Reprezentacja Polski w piłce nożnej, har också en framstående historia. Laget har deltagit i nio världsmästerskap, där de vann brons 1974 och 1982. De har också deltagit i sju olympiska spel, där de vann guld 1972 och silver 1976. På Europamästerskapet har de deltagit i fyra turneringar.

Se även:  Portugals herrlandslag i fotboll mot Ghanas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Polens laguppställning

Polens nuvarande laguppställning inkluderar:

  • Målvakter: Wojciech Szczęsny, Łukasz Skorupski, Kamil Grabara
  • Försvarare: Matty Cash, Artur Jędrzejczyk, Mateusz Wieteska, Jan Bednarek, Jakub Kiwior, Kamil Glik, Bartosz Bereszyński, Nicola Zalewski, Robert Gumny
  • Mittfältare: Krystian Bielik, Damian Szymański, Grzegorz Krychowiak, Kamil Grosicki, Jakub Kamiński, Szymon Żurkowski, Sebastian Szymański, Piotr Zieliński, Przemysław Frankowski, Michał Skóraś
  • Anfallare: Arkadiusz Milik, Robert Lewandowski, Karol Świderski, Krzysztof Piątek

Robert Lewandowski, lagkapten och anfallare, är en av de mest framstående spelarna i laget, känd för sin otroliga målskytteförmåga.

Mexiko vs Polen: Tidslinje & Matcher

Mexiko och Polen har mötts totalt nio gånger. Polen har vunnit tre matcher, medan Mexiko har vunnit tre, och tre matcher har slutat oavgjort. Den första matchen mellan de två lagen ägde rum den 5 augusti 1973, med Polen som vinnare med 1-0. Den senaste matchen mellan de två lagen ägde rum den 13 november 2017, med Mexiko som vinnare med 1-0.

Mexiko vs Polen: Statistik

När det gäller statistik har Mexiko och Polen haft en jämn fördelning av vinster, förluster och oavgjorda matcher. Den högsta poängmatchen mellan de två lagen var den 10 juni 1978 under FIFA World Cup, där Polen vann med 3-1. Mexikos största segermarginal mot Polen var den 5 februari 1985, i en internationell vänskapsmatch, där Mexiko vann med 5-0.

Slutsats

När vi tittar på mexikos herrlandslag i fotboll mot polens herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik, kan vi se att båda lagen har starka spelartrupper och en rik historia av framstående prestationer. Det blir intressant att se hur dessa två lag kommer att prestera i framtida matcher och turneringar.

Se även:  Costa Ricas herrlandslag i fotboll mot Tysklands herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vanliga frågor och svar

Här är en samling vanliga frågor och svar om Mexikos och Polens herrlandslag i fotboll, deras laguppställningar och deras historiska möten.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Mexikos herrlandslag i fotboll?

Mexikos herrlandslag i fotboll har representerats av flera framstående spelare, inklusive Jared Borgetti, Jorge Campos, Luis Hernández, Hugo Sánchez, Cuauhtémoc Blanco och Rafael Márquez.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Polens herrlandslag i fotboll?

Polens herrlandslag i fotboll har haft betydande framgångar med spelare som Włodzimierz Lubański, Kazimierz Deyna, Zbigniew Boniek, Tomasz Frankowski och Jacek Bąk.

Hur har Mexikos herrlandslag i fotboll presterat historiskt?

Mexiko har deltagit i 17 världsmästerskap, med bästa prestationen som kvartsfinalist i 1970 och 1986. De har vunnit CONCACAF Gold Cup 11 gånger, med senaste segern 2019. Mexiko vann FIFA Confederations Cup 1999. I Copa América har Mexiko varit slutspelsklara två gånger, 1993 och 2001.

Hur har Polens herrlandslag i fotboll presterat historiskt?

Polen har deltagit i nio världsmästerskap, med bästa prestationen som bronsmedaljör 1974 och 1982. De har också deltagit i sju olympiska spel, där de vann guld 1972 och silver 1976. På Europamästerskapet har de deltagit i fyra turneringar.

Hur har mötena mellan Mexikos och Polens herrlandslag i fotboll sett ut historiskt?

De två lagen har mötts totalt 9 gånger. Polen har vunnit 3 matcher, spelat 3 oavgjorda och förlorat 3 matcher mot Mexiko. Den första matchen mellan de två lagen ägde rum den 5 augusti 1973, med Polen som vinnare 1-0 i en internationell vänskapsmatch. Den mest målrika matchen mellan de två lagen var den 10 juni 1978, under FIFA:s världsmästerskap, med Polen som vinnare 3-1.

Se även:  Tysklands herrlandslag i fotboll mot Ungerns herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik