EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Messi missade U.S. Open Cup-finalen på grund av skada

em-i-fotboll.se gör inte anspråk på eventuella citat och intervjuer.

Inter Miamis stjärnspelare Lionel Messi tvingades stå över U.S. Open Cup-finalen på grund av en skada. Trots att det var en stor match, valde tränaren Tata Martino att inte riskera Messis hälsa.

Martino tar inga risker med Messi

Martino ansåg att det var för riskabelt att låta Messi spela, även för några minuter, i finalen. Han har beslutat att Messis tillstånd ska utvärderas på veckobasis under hela säsongen. Detta var fjärde matchen som Inter Miami spelade utan Messi sedan hans ankomst. Messi har tidigare missat två matcher på grund av landslagsuppdrag och en på grund av skada.

Inter Miami förlorade finalen

Trots Messis frånvaro kämpade Inter Miami hårt, men förlorade till slut finalen 2-1 mot Houston Dynamo. Trots att han inte kunde spela, var Messi närvarande på stadion och tittade på matchen från läktaren.

Osäkerhet inför kommande match

Fokus skiftar nu till Inter Miamis kommande match mot New York City FC. Det är osäkert om Messi kommer att ha återhämtat sig i tid för att kunna delta.

Vad vi tror

Messis frånvaro är utan tvekan ett stort slag för Inter Miami, men det visar också hur viktigt det är för laget att inte vara alltför beroende av en enda spelare. Martino har visat klokskap genom att prioritera Messis långsiktiga hälsa framför en enskild match, även om det var en final. Detta kan vara avgörande för lagets framgång under resten av säsongen. Det återstår att se hur Messi återhämtar sig och om han kommer att vara tillgänglig för den kommande matchen mot New York City FC.