EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Marockos herrlandslag i fotboll mot Spaniens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

När vi talar om internationell fotboll, är Marockos herrlandslag i fotboll och Spaniens herrlandslag i fotboll två lag som inte kan ignoreras. Dessa två lag har en rik historia, framstående spelare och har bidragit enormt till fotbollens värld. Denna artikel kommer att fokusera på ”marockos herrlandslag i fotboll mot spaniens herrlandslag i fotboll laguppställning”, samt tidslinjen och statistiken för dessa två lag.

Marockos herrlandslag i fotboll

Marockos herrlandslag i fotboll, även känt som Marocko nationalfotbollslag, representeras av Marockos fotbollsförbund, Fédération Royale Marocaine de Football. Med en FIFA-rankning på plats 11 (per den 22 december 2022), har laget deltagit i sex världsmästerskap i fotboll för herrar, nämligen 1970, 1986, 1994, 1998, 2018 och 2022. Vid VM 2022 i Qatar nådde Marocko semifinalen och slutade på fjärde plats efter att ha förlorat mot Frankrike och Kroatien i sina sista matcher.

Marockos herrlandslag i fotboll laguppställning

Laguppställningen för Marockos herrlandslag i fotboll baseras på spelartruppen för VM 2022:

  • Målvakter: Yassine Bounou, Munir Mohamedi, Ahmed Reda Tagnaouti
  • Försvarare: Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui, Nayef Aguerd, Romain Saïss, Jawad El Yamiq
  • Mittfältare: Sofyan Amrabat, Hakim Ziyech, Azzedine Ounahi, Abdelhamid Sabiri, Ilias Chair, Selim Amallah
  • Anfallare: Abderrazak Hamdallah, Anass Zaroury, Zakaria Aboukhlal, Sofiane Boufal, Youssef En-Nesyri

Spaniens herrlandslag i fotboll

Spaniens herrlandslag i fotboll är det nationella fotbollslaget för herrar i Spanien. Laget kontrolleras av det spanska fotbollsförbundet, Real Federación Española de Fútbol. De har rankats som nummer ett i Fifas världsranking och har vunnit tre stora turneringar i rad: EM 2008, VM 2010 och EM 2012.

Spaniens herrlandslag i fotboll laguppställning

Spelartruppen för Spaniens herrlandslag i fotboll inför Världsmästerskapet 2022 är som följer:

  • Målvakter: Robert Sánchez (Brighton & Hove Albion), David Raya (Brentford), Unai Simón (Athletic Bilbao)
  • Försvarare: César Azpilicueta (Chelsea), Eric García (Barcelona), Pau Torres (Villarreal), Alejandro Balde (Barcelona Atlètic), Hugo Guillamón (Valencia), Jordi Alba (Barcelona), Dani Carvajal (Real Madrid), Aymeric Laporte (Manchester City)
  • Mittfältare: Sergio Busquets (Barcelona), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Koke (Atlético Madrid), Gavi (Barcelona), Rodri (Manchester City), Carlos Soler (Paris Saint-Germain), Pedri (Barcelona)
  • Anfallare: Álvaro Morata (Atlético Madrid), Marco Asensio (Real Madrid), Ferran Torres (Barcelona), Nico Williams (Athletic Bilbao), Yeremi Pino (Villarreal), Dani Olmo (RB Leipzig), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain), Ansu Fati (Barcelona)

Marocko vs Spanien: Tidslinje & Matcher

När det gäller styrkor och svagheter, har Marocko en stark försvarslinje med spelare som Achraf Hakimi och Romain Saïss. Spanien å andra sidan har en stark mittfältare med spelare som Sergio Busquets och Koke. När det gäller tidigare möten mellan de två lagen, har Spanien oftast haft övertaget.

Marocko vs Spanien: Statistik

Marocko har deltagit i sex världsmästerskap och har nått semifinalen en gång. Spanien har deltagit i 15 världsmästerskap och har vunnit en gång.

Slutsats

När vi tittar på ”marockos herrlandslag i fotboll mot spaniens herrlandslag i fotboll laguppställning”, tidslinje och statistik, kan vi se att båda lagen har starka laguppställningar och har presterat bra på internationell nivå. Det kommer definitivt att bli en spännande match att se när dessa två lag möter varandra nästa gång.

Vanliga frågor och svar

Här presenterar vi några vanliga frågor och svar om Marockos herrlandslag i fotboll och Spaniens herrlandslag i fotboll, med fokus på deras laguppställningar.

Vilka är några av de viktigaste spelarna i Marockos herrlandslag i fotboll?

Marockos herrlandslag i fotboll har flera framstående spelare, inklusive Yassine Bounou, Achraf Hakimi, Sofyan Amrabat, Hakim Ziyech och Youssef En-Nesyri.

Vilken plats har Marockos herrlandslag i fotboll på FIFA-rankningen?

Marockos herrlandslag i fotboll har en FIFA-rankning på plats 11 (per den 22 december 2022).

Vilka är några av de viktigaste spelarna i Spaniens herrlandslag i fotboll?

Några av de mest framstående spelarna i Spaniens herrlandslag i fotboll inkluderar Sergio Ramos, David Villa, Robert Sánchez, César Azpilicueta och Sergio Busquets.

Vilken plats har Spaniens herrlandslag i fotboll på FIFA-rankningen?

Spaniens herrlandslag i fotboll har tidigare rankats som nummer ett i Fifas världsranking.

Hur många gånger har Marockos och Spaniens herrlandslag i fotboll deltagit i världsmästerskapet?

Marockos herrlandslag i fotboll har deltagit i sex världsmästerskap i fotboll för herrar, medan Spaniens herrlandslag i fotboll har vunnit världsmästerskapet en gång, 2010.