EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Marockos herrlandslag i fotboll mot Kroatiens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll är mer än bara ett spel. Det är en passion, en livsstil, och för många, en del av deras identitet. Det är därför vi idag kommer att diskutera marockos herrlandslag i fotboll mot kroatiens herrlandslag i fotboll laguppställning, deras historia, och de mest framstående spelarna.

Marockos herrlandslag i fotboll

Marockos herrlandslag i fotboll, även känt som Marockos fotbollslandslag, har en rik historia och har deltagit i flera internationella turneringar. Laget har deltagit i sex VM, nämligen 1970, 1986, 1994, 1998, 2018 och 2022. Vid VM 2022 i Qatar nådde Marocko semifinalen och slutade på fjärde plats efter att ha förlorat mot Frankrike och Kroatien. Marockos herrlandslag har också deltagit i Afrikanska mästerskapet 15 gånger, vunnit turneringen en gång, kommit tvåa en gång och tagit brons en gång.

Marockos laguppställning

Laget leds av förbundskapten Walid Regragui och lagkaptenen är Romain Saïss. Marockos FIFA-rankning är för närvarande 11 (per den 22 december 2022). Här är de 26 spelarna som var uttagna till Världsmästerskapet i fotboll 2022:

  • Målvakter: Yassine Bounou, Munir Mohamedi, Ahmed Reda Tagnaouti
  • Försvarare: Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui, Nayef Aguerd, Romain Saïss, Jawad El Yamiq, Achraf Dari, Badr Benoun, Yahia Attiyat Allah
  • Mittfältare: Sofyan Amrabat, Hakim Ziyech, Azzedine Ounahi, Abdelhamid Sabiri, Ilias Chair, Selim Amallah, Bilal El Khannous, Yahya Jabrane
  • Anfallare: Abderrazak Hamdallah, Anass Zaroury, Zakaria Aboukhlal, Abde Ezzalzouli, Sofiane Boufal, Youssef En-Nesyri, Walid Cheddira

Kroatiens herrlandslag i fotboll

Kroatiens herrlandslag i fotboll, även kända som Vatreni (de eldiga) eller Kockasti (de rutiga), representerar Kroatien i fotboll på herrsidan. Laget har nått framgångar i flera stora turneringar. De vann silver i VM 2018 och har tagit brons i både VM 1998 och VM 2022. Laget har även deltagit i sex Europamästerskap.

Se även:  Kazakstans herrlandslag i fotboll mot Danmarks herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Kroatiens laguppställning

Förbundskapten för laget är Zlatko Dalić och lagkapten är Luka Modrić. Nuvarande spelartruppen inkluderar följande spelare som deltog i Världsmästerskapet i fotboll 2022:

  • Målvakter: Dominik Livaković, Ivo Grbić, Ivica Ivušić
  • Försvarare: Josip Stanišić, Borna Barišić, Martin Erlić, Dejan Lovren, Borna Sosa, Joško Gvardiol, Domagoj Vida, Josip Juranović, Josip Šutalo
  • Mittfältare: Lovro Majer, Mateo Kovačić, Luka Modrić, Marcelo Brozović, Nikola Vlašić, Mario Pašalić, Luka Sučić, Kristijan Jakić
  • Anfallare: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Marko Livaja, Bruno Petković, Ante Budimir, Mislav Oršić

Marocko vs Kroatien: Tidslinje & Matcher

Båda lagen har sina styrkor och svagheter, och det är alltid spännande att se dem mötas på fotbollsplanen. Marocko har visat en stark prestation i VM, med en fjärdeplats i VM 2022. Kroatien, å andra sidan, har en stark historia i VM, med en silverplats i VM 2018 och brons i VM 1998 och VM 2022.

Marocko vs Kroatien: Statistik

Marocko har en stark statistik med en FIFA-rankning på 11. De har deltagit i sex VM och har vunnit Afrikanska mästerskapet en gång. Kroatien, å andra sidan, har en stark statistik med flera framgångar i stora turneringar. De har vunnit silver i VM 2018 och har tagit brons i både VM 1998 och VM 2022.

Slutsats

När det kommer till marockos herrlandslag i fotboll mot kroatiens herrlandslag i fotboll laguppställning, är det tydligt att båda lagen har starka spelare och en rik historia. Med deras tidslinje, statistik och matcher i åtanke, kommer det att bli spännande att se hur de presterar i framtida matcher. Oavsett resultatet, kommer passionen och kärleken till spelet alltid att vara närvarande på fotbollsplanen.

Se även:  Marockos herrlandslag i fotboll mot Portugals herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vanliga frågor och svar

I den här delen kommer vi att svara på några vanliga frågor om Marockos herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll, deras laguppställning och deras prestationer i internationella turneringar.

Vilka spelare var uttagna till Marockos herrlandslag i fotboll för Världsmästerskapet 2022?

Marockos herrlandslag i fotboll för Världsmästerskapet 2022 bestod av 26 spelare, inklusive tre målvakter (Yassine Bounou, Munir Mohamedi, Ahmed Reda Tagnaouti), nio försvarare (till exempel Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui, Romain Saïss), åtta mittfältare (till exempel Sofyan Amrabat, Hakim Ziyech, Azzedine Ounahi) och sex anfallare (till exempel Abderrazak Hamdallah, Anass Zaroury, Youssef En-Nesyri).

Vilka spelare var uttagna till Kroatiens herrlandslag i fotboll för Världsmästerskapet 2022?

Kroatiens herrlandslag i fotboll för Världsmästerskapet 2022 inkluderade tre målvakter (Dominik Livaković, Ivo Grbić, Ivica Ivušić), åtta försvarare (till exempel Josip Stanišić, Borna Barišić, Dejan Lovren), åtta mittfältare (till exempel Lovro Majer, Mateo Kovačić, Luka Modrić) och fem anfallare (till exempel Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Marko Livaja).

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Marockos herrlandslag i fotboll?

Några av de mest framstående spelarna i Marockos herrlandslag i fotboll inkluderar förbundskapten Walid Regragui och lagkapten Romain Saïss. Andra framstående spelare inkluderar Yassine Bounou, Achraf Hakimi och Hakim Ziyech.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Kroatiens herrlandslag i fotboll?

Några av de mest framstående spelarna i Kroatiens herrlandslag i fotboll inkluderar förbundskapten Zlatko Dalić och lagkapten Luka Modrić. Andra framstående spelare inkluderar Dominik Livaković, Dejan Lovren och Ivan Perišić.