EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Manchester United segrar i Champions League mitt i potentiell klubbövertagning

em-i-fotboll.se gör inte anspråk på eventuella citat och intervjuer.

Manchester United säkrade en knapp seger mot Kobenhavn i Champions League, samtidigt som klubben befinner sig i mitten av en potentiell övertagning.

Matchöversikt

Manchester United lyckades vinna med 1-0 mot Kobenhavn i Champions League. Det avgörande målet gjordes av Harry Maguire med en nick i den andra halvleken. Andre Onana, Manchester Uniteds målvakt, gjorde en avgörande straffräddning i matchens sista ögonblick.

Klubbövertagning på horisonten

Samtidigt som matchen pågick, förväntade sig anställda på Manchester United en övertagning av klubben av Sheikh Jassim bin Hamad Al-Thani. Möten hölls förra veckan för att försöka rädda Sheikh Jassims bud på en 100% försäljning till £5 miljarder. Vissa medlemmar av Glazer-familjen, som sitter i klubbens styrelse, var villiga att sälja.

Co-ordförande Joel Glazer hade dock andra preferenser när det gällde försäljningen. Han ville antingen behålla en majoritetsandel eller acceptera ett ökat bud på £6 miljarder från en Qatari-banker.

Vad vi tror

Denna potentiella övertagning kan innebära stora förändringar för Manchester United. Om klubben säljs till Sheikh Jassim, kan det innebära en ny era av investeringar och utveckling för klubben. Å andra sidan, om Joel Glazer behåller majoritetsandelarna, kan det innebära en fortsättning på den nuvarande eran.

Oavsett utfallet, kommer denna situation att ha en stor inverkan på Manchester Uniteds framtid. Med tanke på den senaste segern i Champions League, har klubben visat att de kan prestera på högsta nivå trots osäkerheten kring ägarskapet.

Källor:
Football
Thesun
Soccerworldshop

Se även:  Eduardo Camavinga skadad under landslagsträning