EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Manchester City storfavoriter mot jumbon Sheffield United

em-i-fotboll.se gör inte anspråk på eventuella citat och intervjuer.

Matchen på Etihad Stadium

På lördag eftermiddag kommer Manchester City att välkomna Sheffield United till Etihad Stadium för en match som ser ut att bli en ojämn kamp. Manchester City kommer in i matchen med självförtroende efter en seger mot Everton, även om de inte lyckades hålla nollan.

Sheffield United har haft en tuff säsong så här långt och har släppt in flest mål i divisionen. De står inför en svår uppgift att försöka ta poäng mot ett City som är känt för sin offensiva kraft.

Matchdetaljer

Matchen är schemalagd att starta kl. 15:00 GMT på lördagen den 30 december. David Coote har utsetts till huvuddomare för matchen, med Simon Hooper som ansvarig för VAR.

När det gäller de senaste fem mötena mellan lagen har Manchester City en klar fördel med fem vinster mot noll för Sheffield United.

Spelaruppdateringar

Erling Haaland förväntas vara borta från spel fram till mitten av januari på grund av en fotsskada. Kevin De Bruyne är tillbaka i träning men det är osannolikt att han kommer att starta matchen. Ruben Dias missade den senaste matchen på grund av sjukdom, och John Stones tvingades lämna spel med en ankelskada.

Förväntad startelva för Manchester City: Ederson; Walker, Akanji, Ake, Gvardiol; Kovacic, Rodri; Bernardo, Foden, Grealish; Alvarez.

Sheffield United kommer att sakna Gustavo Hamer och Anel Ahmedhodzic på grund av avstängningar. Jayden Bogle är tillbaka efter avstängning, men James McAtee får inte spela mot sitt moderklubb. Tom Davies och Daniel Jebbison är skadade till slutet av januari, och även John Egan och Chris Basham är otillgängliga.

Se även:  Cristiano Ronaldo leder Al-Nassr till seger i AFC Champions League

Förväntad startelva för Sheffield United: Foderingham; Baldock, Robinson, Trusty, Lowe; Bogle, Brooks, Souza, Slimane; Archer, McBurnie.

Sändningsinformation

Matchen kommer inte att sändas live i Storbritannien på grund av en blackout över engelsk fotboll. Höjdpunkter kommer dock att vara tillgängliga på BBC One’s Match of the Day.

Oddsen talar sitt tydliga språk där Manchester City är storfavoriter att vinna med oddsen 1/23. Ett oavgjort resultat står i 12/1 och en seger för Sheffield United i 30/1.

Vad vi tror

Med tanke på Manchester Citys starka form och Sheffield Uniteds kämpande säsong, ser det ut som att City är på väg mot en komfortabel seger. Trots frånvaron av stjärnanfallaren Haaland och några andra skadebekymmer, har City djupet och kvaliteten att hantera dessa utmaningar. Sheffield United kommer att behöva en heroisk insats för att stå emot Citys offensiv, men oddsen och den senaste tidens prestationer pekar på att det blir en tuff uppgift. Fansen får dock hålla till godo med höjdpunkter efter matchen, då en direkt sändning inte är tillgänglig.

Källor:
Onefootball
90min
Onefootball