EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Liverpool begär ljudinspelning av domarkommunikation efter kontroversiell match

em-i-fotboll.se gör inte anspråk på eventuella citat och intervjuer.

Liverpool har begärt att få höra ljudinspelningen av kommunikationen mellan matchfunktionärerna under deras 2-1-förlust mot Tottenham. Detta efter att ett felaktigt beslut att underkänna ett mål av Luis Diaz för offside inte ändrades av videodomaren (VAR).

Felaktigt beslut erkänt av PGMOL

PGMOL, det styrande organet för domare, medgav att beslutet att underkänna målet var ett ”betydande mänskligt fel”. Liverpool släppte ett uttalande där de kallade förklaringen ”oacceptabel” och menade att ”sportens integritet har underminerats”.

Domare tillfälligt avstängda

Darren England och Dan Cook, de VAR-funktionärer som var inblandade i felet, stängdes av från tjänstgöring resten av helgen. PGMOL erkände att funktionärerna inte agerade korrekt och att målet borde ha godkänts genom VAR-ingripande.

Liverpool har formellt begärt ljudinspelningen av samtalet mellan funktionärerna från PGMOL.

Trots felaktigt beslut uttrycker Erik ten Hag förtroende för domarna

Manchester Uniteds tränare Erik ten Hag uttryckte förtroende för domarna trots felet. Han framhöll att misstag kan hända, men att det är viktigt att lärdomar dras för att förhindra att liknande situationer uppstår i framtiden.

Vad vi tror

Denna incident har satt strålkastarljuset på hur viktigt det är med tydlig och transparent kommunikation mellan matchfunktionärerna. Det är också tydligt att VAR-systemet behöver förbättras för att kunna hantera liknande situationer på ett mer effektivt sätt.

Liverpool har rätt i att ifrågasätta beslutet och begära ljudinspelningen. Det är viktigt att klubbarna har tillgång till all relevant information för att kunna utvärdera och förstå domarnas beslut.

Erik ten Hags kommentarer visar att det trots allt finns ett förtroende för domarna, men att det finns utrymme för förbättringar. Denna händelse kan leda till en översyn av hur VAR-systemet används och hur domarna kommunicerar under matcherna.