EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Lamine Yamal kan bli Spaniens yngsta spelare någonsin i Euro 2024-kvalmatchen mot Georgien

em-i-fotboll.se tar inte beslag på innehåll. Citat, tillgångar och analyser tillhör 90min, Sportsmole & Sportsmole.

Spanien kan ställa upp med en stark startelva för sin Euro 2024-kvalmatch mot Georgien, med Alvaro Morata i spetsen och Lamine Yamal som potentiellt kan bli den yngsta spelaren någonsin för Spanien. Trots en nyligen förlust mot Skottland har Spanien sedan vunnit UEFA Nations League och kommer att söka en seger i denna match.

Spaniens nuvarande position i gruppen

Spanien ligger för närvarande på fjärde plats i grupp A med tre poäng. De led ett 2-0 nederlag mot Skottland i deras senaste Euro 2024-kvalmatch. Men sedan dess har laget lyckats vinna UEFA Nations League.

Förväntad laguppställning

Förbundskapten Luis de la Fuente förväntas inte göra några stora överraskningar i laguttagningen. Alvaro Morata förväntas leda anfallet och är den högsta målskytten i truppen med 30 mål. Marco Asensio, Gavi och Dani Olmo förväntas stödja Morata i de framåtriktade områdena.

Dani Carvajal och Alejandro Balde kommer troligen att starta som ytterbackar. Aymeric Laporte förväntas behålla sin startplats som mittback. Rodri är ett säkert kort på mittfältet. Fabian Ruiz kan ansluta sig till Rodri på mittfältet, med Pedri frånvarande på grund av skada. Unai Simon förväntas starta som målvakt.

Vad vi tror

Lamine Yamals potentiella debut skulle vara en betydande händelse för spansk fotboll, och det skulle säkert ge laget en moralisk boost. Trots förlusten mot Skottland, har Spanien visat sin styrka genom att vinna UEFA Nations League. Med en stark startelva, inklusive Alvaro Morata och möjligen Lamine Yamal, har Spanien en god chans att säkra en seger mot Georgien.

Se även:  Liverpool inför tuff utmaning i Carabao Cup-kvartsfinalen mot West Ham

Källor:
90min
Sportsmole
Sportsmole