EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Kroatiens herrlandslag i fotboll mot Wales herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

När det gäller internationell fotboll, är det alltid intressant att jämföra och kontrastera olika landslag. I detta fall kommer vi att titta på kroatiens herrlandslag i fotboll mot wales herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik. Båda lagen har en lång historia och har haft framgångar på internationell nivå, vilket gör dem till fascinerande ämnen för analys.

Kroatiens herrlandslag i fotboll

Kroatiens herrlandslag i fotboll, även känd som ”Vatreni” (de eldiga) eller ”Kockasti” (de rutiga), representerar Kroatien i internationell fotboll. Laget tränas av Zlatko Dalić och har Luka Modrić som lagkapten. Kroatiens herrlandslag har uppnått framgångar i internationella turneringar, med VM-silver 2018 och VM-brons 1998 och 2022. Landslaget spelade sin första landskamp den 2 april 1940 mot Schweiz och vann med 5-1.

Kroatiens laguppställning

Här är den nuvarande spelartruppen för Kroatiens herrlandslag:

Målvakter:
– Dominik Livaković
– Ivo Grbić
– Ivica Ivušić

Försvarare:
– Josip Stanišić
– Borna Barišić
– Martin Erlić
– Dejan Lovren
– Borna Sosa
– Joško Gvardiol
– Domagoj Vida
– Josip Juranović
– Josip Šutalo

Mittfältare:
– Lovro Majer
– Mateo Kovačić
– Luka Modrić
– Marcelo Brozović
– Nikola Vlašić
– Mario Pašalić
– Luka Sučić
– Kristijan Jakić

Anfallare:
– Ivan Perišić
– Andrej Kramarić
– Marko Livaja
– Bruno Petković
– Ante Budimir
– Mislav Oršić

Wales herrlandslag i fotboll

Wales herrlandslag i fotboll, även känd som The Dragons, representeras av Football Association of Wales (FAW). Laget leds för närvarande av tränaren Ryan Giggs, med Rob Page som tillfällig tränare. Wales har kvalificerat sig för flera stora turneringar, inklusive VM i Sverige 1958, EM 2016 och 2020, och det kommande VM i Qatar 2022. Deras största framgång hittills är att ha nått semifinalen i EM 2016, där de besegrades av Portugal.

Se även:  Sloveniens herrlandslag i fotboll mot Norges herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Wales laguppställning

Tyvärr tillhandahåller inte artikeln detaljerad information om den nuvarande truppen eller de nyligen uppkallade spelarna. För att samla in denna information kan du hänvisa till officiella lagwebbplatser, sportnyhetsplattformar eller andra tillförlitliga källor som ger aktuell information om Wales herrlandslag i fotboll.

Kroatiens herrlandslag i fotboll mot Wales herrlandslag i fotboll: Tidslinje & Matcher

Kroatiens herrlandslag i fotboll har spelat totalt 7 matcher mot Wales. Av dessa har Kroatien vunnit 4 matcher, spelat 3 oavgjorda och förlorat 0 matcher. Matcherna ägde rum vid olika tillfällen, inklusive 21 augusti 2002, 23 maj 2010, 16 oktober 2012, 26 mars 2013, 8 juni 2019, 13 oktober 2019 och 25 mars 2023.

Kroatiens herrlandslag i fotboll mot Wales herrlandslag i fotboll: Statistik

När det gäller statistik har Kroatien en stark överhand mot Wales, med fyra segrar och tre oavgjorda matcher. Kroatien har aldrig förlorat mot Wales, vilket visar deras dominans i dessa möten.

I avslutning, kroatiens herrlandslag i fotboll mot wales herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik visar att båda lagen har starka lag och en rik historia inom internationell fotboll. Kroatien har haft mer framgång i internationella turneringar, men Wales har visat att de kan konkurrera på högsta nivå. Det kommer att bli intressant att se hur dessa två lag fortsätter att utvecklas och konkurrera i framtida internationella turneringar.

Vanliga frågor och svar

I den här FAQ-sektionen kommer vi att svara på några vanliga frågor om Kroatiens herrlandslag i fotboll och dess laguppställning, samt deras möten med Wales herrlandslag i fotboll.

Vilka framgångar har Kroatiens herrlandslag i fotboll uppnått?

Kroatiens herrlandslag i fotboll har uppnått betydande framgångar i internationella turneringar. De vann VM-silver 2018 och VM-brons 1998 och 2022.

Se även:  Luxemburgs herrlandslag i fotboll mot Portugals herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vem tränar Kroatiens herrlandslag i fotboll och vem är lagkapten?

Kroatiens herrlandslag i fotboll tränas av Zlatko Dalić och lagkapten är Luka Modrić.

Vilka spelare ingår i den nuvarande truppen för Kroatiens herrlandslag i fotboll?

Den nuvarande truppen för Kroatiens herrlandslag i fotboll inkluderar spelare som Dominik Livaković, Josip Stanišić, Lovro Majer och Ivan Perišić, bland andra.

Hur har Kroatiens herrlandslag i fotboll presterat mot Wales herrlandslag i fotboll?

Kroatiens herrlandslag i fotboll har spelat totalt 7 matcher mot Wales. Av dessa har Kroatien vunnit 4 matcher, spelat 3 oavgjorda och förlorat 0 matcher.