EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Japans herrlandslag i fotboll mot Kroatiens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll är en sport som förenar människor över hela världen. Det är en sport som skapar passion, spänning och stolthet. I den här artikeln kommer vi att diskutera japans herrlandslag i fotboll mot kroatiens herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik.

Japans herrlandslag i fotboll

Japans herrlandslag i fotboll, även kända som ”Samuraiblå”, har en framstående position inom asiatisk fotboll. Laget har deltagit i sju världsmästerskap och har vunnit asiatiska mästerskapet fyra gånger. Förbundskaptenen för Japans herrlandslag i fotboll är Hajime Moriyasu och lagkaptenen är Maya Yoshida. Laget har en FIFA-ranking på 20 (per den 22 december 2022). Historiskt sett har Japan haft flera framgångar, inklusive en bronsmedalj vid olympiska spelen 1968.

Japans laguppställning

Laguppställningen för Japans herrlandslag i fotboll är som följer:

Målvakter:
1. Eiji Kawashima (Metz)
2. Shusaku Nishikawa (Urawa Red Diamonds)
3. Masaaki Higashiguchi (Gamba Osaka)

Försvarare:
1. Gen Shoji (Kashima Antlers)
2. Shintaro Kurumaya (Kawasaki Frontale)
3. Yuto Nagatomo (Inter)
4. Maya Yoshida (Southampton)

Mittfältare:
1. Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt)
2. Hotaru Yamaguchi (Cerezo Osaka)
3. Ryota Nagaki (Kashima Antlers)

Anfallare:
1. Genki Haraguchi (Hertha Berlin)
2. Kenyu Sugimoto (Cerezo Osaka)
3. Takashi Inui (SD Eibar)

Kroatiens herrlandslag i fotboll

Kroatiens herrlandslag i fotboll, även känd som Vatreni eller Kockasti, representerar Kroatien i fotboll på herrsidan. Laget tränas av Zlatko Dalić och har Luka Modrić som lagkapten. Kroatiens herrlandslag rankas för närvarande som nummer 7 i världen enligt FIFA-rankningen från den 22 december 2022. Landslagets största framgångar inkluderar VM-silvret 2018 och VM-bronsen 1998 och 2022.

Kroatiens laguppställning

Laguppställningen för Kroatiens herrlandslag i fotboll är som följer:

Målvakter:
1. Dominik Livaković
2. Ivo Grbić
3. Ivica Ivušić

Se även:  Marockos herrlandslag i fotboll mot Portugals herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Försvarare:
1. Josip Stanišić
2. Borna Barišić
3. Martin Erlić
4. Dejan Lovren

Mittfältare:
1. Lovro Majer
2. Mateo Kovačić
3. Luka Modrić

Anfallare:
1. Ivan Perišić
2. Andrej Kramarić
3. Marko Livaja

Japans herrlandslag i fotboll mot Kroatiens herrlandslag i fotboll: Tidslinje & Matcher

När vi tittar på tidslinjen och matcherna mellan japans herrlandslag i fotboll och kroatiens herrlandslag i fotboll, kan vi se att de två lagen har mötts fyra gånger tidigare. Kroatien har vunnit två av dessa matcher, medan Japan har vunnit en och en match har slutat oavgjort.

Japans herrlandslag i fotboll mot Kroatiens herrlandslag i fotboll: Statistik

När vi tittar på statistiken för japans herrlandslag i fotboll mot kroatiens herrlandslag i fotboll, kan vi se att Kroatien har en överlägsen statistik. De har vunnit två av de fyra matcherna de har spelat mot Japan, medan Japan endast har vunnit en match.

Slutsats

I denna artikel har vi diskuterat japans herrlandslag i fotboll mot kroatiens herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik. Vi har sett att båda lagen har starka laguppställningar och har haft framgångar på internationell nivå. Vi har också sett att Kroatien har en överlägsen statistik i matcher mot Japan. Det kommer att bli spännande att se hur dessa två lag presterar i framtida matcher.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att svara på några av de vanligaste frågorna om Japans herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll, deras laguppställningar och deras möten.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Japans herrlandslag i fotboll?

Japans herrlandslag i fotboll har flera framstående spelare, inklusive Yasuhito Endō som har flest landskamper för Japan med 152 framträdanden, och Kunishige Kamamoto som är lagets bästa målskytt genom tiderna med 80 mål. Andra kända spelare inkluderar Junichi Inamoto, Shinji Kagawa, Hidetoshi Nakata, Keisuke Honda och Yuto Nagatomo.

Se även:  Nederländernas herrlandslag i fotboll mot Ecuadors herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vem är förbundskapten för Japans herrlandslag i fotboll?

Förbundskaptenen för Japans herrlandslag i fotboll är Hajime Moriyasu.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Kroatiens herrlandslag i fotboll?

Kroatiens herrlandslag i fotboll har flera framstående spelare, inklusive lagkapten Luka Modrić. Andra kända spelare inkluderar Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Marko Livaja, Bruno Petković, Ante Budimir, och Mislav Oršić.

Vem är förbundskapten för Kroatiens herrlandslag i fotboll?

Förbundskaptenen för Kroatiens herrlandslag i fotboll är Zlatko Dalić.

Hur har matcherna mellan Japans herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll slutat tidigare?

Kroatiens herrlandslag i fotboll har spelat totalt fyra matcher mot Japans herrlandslag i fotboll. De har vunnit två, spelat en oavgjord, och förlorat en. De senaste matcherna ägde rum den 8 juni 1997 (Japan vann 4-3), 20 juni 1998 (Kroatien vann 1-0), 18 juni 2006 (oavgjort 0-0), och 5 december 2022 (Kroatien vann 1-1).