EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Frankrikes herrlandslag i fotboll mot Kroatiens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll, som är känt för att förena nationer och skapa oslagbar spänning, är mer än bara en sport. Det är en passion som delas av miljontals människor över hela världen. I detta inlägg kommer vi att diskutera den spännande matchen mellan Frankrikes herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll, med fokus på laguppställning, tidslinje och statistik.

Frankrikes herrlandslag i fotboll

Frankrikes herrlandslag i fotboll, som kontrolleras av Fédération Française de Football (FFF), har en rik historia och har alltid varit en stark konkurrent på den internationella scenen. Med lagfärgerna vit, röd och blå, har laget vunnit världsmästerskapet två gånger, 1998 och 2018, och Europamästerskapet två gånger, 1984 och 2000. Med Didier Deschamps som förbundskapten och Kylian Mbappé som lagkapten, rankas laget som nummer 3 i FIFA:s ranking (per den 22 december 2022).

Frankrikes laguppställning

Laguppställningen för Frankrikes herrlandslag i fotboll är stark med många framstående spelare. Några av de mest framstående spelarna i landslagets historia inkluderar Hugo Lloris, som har flest landskamper med 145, och Olivier Giroud, som har flest mål med 53.

  • Målvakter: Hugo Lloris, Steve Mandanda, Alphonse Areola
  • Försvarare: Benjamin Pavard, Axel Disasi, Raphaël Varane, Jules Koundé, William Saliba, Dayot Upamecano, Lucas Hernandez, Theo Hernandez, Ibrahima Konaté
  • Mittfältare: Matteo Guendouzi, Aurélien Tchouaméni, Youssouf Fofana, Adrien Rabiot, Jordan Veretout, Eduardo Camavinga
  • Anfallare: Antoine Griezmann, Olivier Giroud, Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Marcus Thuram, Kingsley Coman

Kroatiens herrlandslag i fotboll

Kroatiens herrlandslag i fotboll, kända som ”Vatreni” (de eldiga) och ”Kockasti” (de rutiga), har också en stark närvaro på den internationella fotbollsscenen. Förbundskaptenen är Zlatko Dalić och lagkaptenen är Luka Modrić. Laget har en FIFA-ranking på plats 7 (per 22 december 2022). De har uppnått framgångar som att vinna silver i VM 2018 samt brons i VM 1998 och 2022.

Kroatiens laguppställning

Laguppställningen för Kroatiens herrlandslag i fotboll är lika imponerande med stora spelare som Luka Modrić och Ivan Perišić.

  • Målvakter: Dominik Livaković, Ivo Grbić, Ivica Ivušić
  • Försvarare: Josip Stanišić, Borna Barišić, Martin Erlić, Dejan Lovren, Borna Sosa, Joško Gvardiol, Domagoj Vida, Josip Juranović, Josip Šutalo
  • Mittfältare: Lovro Majer, Mateo Kovačić, Luka Modrić, Marcelo Brozović, Nikola Vlašić, Mario Pašalić, Luka Sučić, Kristijan Jakić
  • Anfallare: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Marko Livaja, Bruno Petković, Ante Budimir, Mislav Oršić

Frankrike mot Kroatien: Tidslinje & Matcher

När det gäller tidigare möten mellan Frankrike och Kroatien, har Frankrike haft övertaget. Av de 10 matcher som spelats mellan de två lagen har Frankrike vunnit 6, medan Kroatien bara har vunnit 1. Tre matcher har slutat oavgjort.

Frankrike mot Kroatien: Statistik

När vi tittar på statistiken ser vi att Frankrike har haft övertaget i de tidigare mötena. Av de 10 matcher som spelats mellan de två lagen har Frankrike vunnit 6, medan Kroatien bara har vunnit 1. Tre matcher har slutat oavgjort.

Slutsats

När vi tittar på matchen mellan Frankrikes herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll, ser vi två starka lag med rika historier och framstående spelare. Med tanke på laguppställning, tidslinje och statistik, kommer det definitivt att bli en spännande match att se.

Oavsett resultatet är det säkert att båda lagen kommer att ge allt på planen och att vi kommer att få se några fantastiska fotbollsmoment. Så sätt dig tillbaka, koppla av och njut av matchen mellan Frankrikes herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att besvara några vanliga frågor om Frankrikes herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll, deras laguppställningar och deras möten mot varandra.

Vilka är några framstående spelare i Frankrikes herrlandslag i fotboll?

Frankrikes herrlandslag i fotboll har många framstående spelare, inklusive Hugo Lloris som har flest landskamper med 145, och Olivier Giroud som har flest mål med 53. Andra aktiva spelare inkluderar Kylian Mbappé, Antoine Griezmann, och Raphaël Varane.

Vilka framgångar har Frankrikes herrlandslag i fotboll haft i internationella turneringar?

Frankrikes herrlandslag i fotboll har haft framgångar i internationella turneringar. De har vunnit världsmästerskapet två gånger, 1998 och 2018, samt blivit silvermedaljörer två gånger, 2006 och 2022. Laget har också vunnit Europamästerskapet två gånger, 1984 och 2000, och blivit silvermedaljörer en gång, 2016.

Vilka är några framstående spelare i Kroatiens herrlandslag i fotboll?

Kroatiens herrlandslag i fotboll har många framstående spelare, inklusive Luka Modrić, Ivan Perišić och Andrej Kramarić. Historiskt sett har spelare som Slaven Bilić, Zvonimir Boban, Davor Šuker också representerat Kroatien.

Vilka framgångar har Kroatiens herrlandslag i fotboll haft i internationella turneringar?

Kroatiens herrlandslag i fotboll har uppnått framgångar som att vinna silver i VM 2018 samt brons i VM 1998 och 2022. Laget har även deltagit i sex Europamästerskap.

Hur har tidigare möten mellan Frankrikes herrlandslag i fotboll och Kroatiens herrlandslag i fotboll sett ut?

Kroatien har spelat mot Frankrike totalt 10 gånger. Kroatien har vunnit 1 match, 3 matcher har slutat oavgjort och 6 matcher har förlorats mot Frankrike. Det senaste mötet mellan de två lagen var den 13 juni 2022, där Kroatien vann med 1-0 i UEFA Nations League.