EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Federico Valverde förlänger med Real Madrid till 2029

em-i-fotboll.se gör inte anspråk på eventuella citat och intervjuer.

Den uruguayanska mittfältaren Federico Valverde har gjort sig ett namn i fotbollsvärlden som en av de mest lovande spelarna i sin position. Hans resa till toppen tog en avgörande vändning när han värvades av Real Madrid, en historia han nyligen delade med sig av i en kolumn.

Från ungdomsturnering till Real Madrids radar

Valverde, som anslöt sig till Real Madrids ungdomsled 2016, gjorde ett starkt intryck under det Sydamerikanska U17-mästerskapet. Hans framträdanden på planen drog till sig uppmärksamhet från Real Madrids spejare, vilket ledde till en vändpunkt i hans karriär.

Ett oväntat samtal förändrar allt

I sin kolumn beskriver Valverde hur han först trodde att hans mor skämtade när hon berättade att representanter från Real Madrid ville tala med honom. Detta samtal ägde rum medan han befann sig på ett hotell under U17-mästerskapet i Paraguay. När det stod klart att det inte var ett skämt, blev ögonblicket mycket känslosamt för Valverde och hans familj. Att se sin far visa känslor, vilket var ovanligt, var särskilt rörande för honom.

En framgångsrik tid i Real Madrid

Sedan han blev en del av Real Madrids A-lag 2018 har Valverde etablerat sig som en av världens bästa mittfältare. Han har varit en nyckelspelare i laget och bidragit till att vinna en UEFA Champions League-titel och två La Liga-titlar. Nyligen undertecknade Valverde ett nytt kontrakt som binder honom till klubben fram till 2029, vilket visar både hans och klubbens tro på en fortsatt gemensam framtid.

Vad vi tycker

Federico Valverdes förlängning med Real Madrid är inte bara en bekräftelse på hans talang och betydelse för laget, utan också ett tecken på klubbens långsiktiga strategi. Att säkra en spelare av Valverdes kaliber för nästan ett decennium framöver ger en stabil grund för laget att bygga på. Hans utveckling från en ung talangfull spelare till en världsledande mittfältare är en inspirerande berättelse om hårt arbete och engagemang. Med Valverde säkrad i truppen ser Real Madrids framtid ljus ut, både på nationell och internationell nivå.