EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

FC Barcelona redo för Champions League-avancemang efter säkrad plats i utslagsrundorna

em-i-fotboll.se gör inte anspråk på eventuella citat och intervjuer.

Barcelona siktar på avslutande seger i gruppspelet

FC Barcelona står inför sin sista match i UEFA Champions League gruppspelet där de redan har säkrat en plats i utslagsrundorna. Efter en besvikelse mot Girona där lagets defensiva och offensiva brister belystes, är målet nu att avsluta gruppspelet på topp. Barcelona kommer att möta Royal Antwerp, och matchen ses som en chans för laget att återfå momentum och visa sin beredskap för nästa fas i tävlingen.

Alejandro Balde i fokus

Alejandro Balde, utbildad i Barcelonas berömda akademi La Masia, har varit förstavalet som vänsterback men står nu inför konkurrens från nyförvärvet Joao Cancelo. Matchen mot Royal Antwerp ger Balde en möjlighet att återta sin position och bevisa sitt värde för laget.

Lewandowski till start efter Laportas ingripande

Trots en tveksam form med endast tre mål på de senaste elva matcherna kommer Robert Lewandowski att starta matchen mot Royal Antwerp. Detta beslut påverkades av klubbens president Joan Laporta. Lewandowski, som hade förväntats vila, söker nu att återfinna sin toppform efter världsmästerskapet 2022.

Marc van Bommels Royal Antwerp

Royal Antwerp, under ledning av Marc van Bommel, har visat god form och är obesegrade i sina senaste tre matcher. De har endast förlorat två av sina nio senaste matcher i alla tävlingar. Barcelona står inför en utmaning då de möter ett motståndarlag med självförtroende.

Barcelona med starkt gruppspelsfacit

Barcelona har vunnit fyra av fem matcher i Champions League-gruppspelet, med enda förlusten mot Shakhtar Donetsk. I den tidigare matchen mot Royal Antwerp lyckades Barcelona vinna med fem mål, och laget siktar på att upprepa en sådan stark prestation.

Se även:  Real Madrids VD förnekar rykten om Luka Modrics flytt till Saudiska Pro League

Vad vi tror

Med avancemanget säkrat och en stark vilja att avsluta gruppspelet med en seger, har Barcelona mycket att spela för. Matchen mot Royal Antwerp blir en viktig indikator på lagets form och självförtroende inför de kommande utmaningarna i turneringen. För Alejandro Balde blir det ett tillfälle att visa att han förtjänar att vara förstavalet, medan Lewandowski har chansen att tysta kritikerna och återfinna målformen. Det är en match där både individer och laget som helhet kan sända ett kraftfullt budskap till resten av Europas fotbollselit.

Källor:
90min
Barcauniversal
Tribuna