EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

FA tar inget disciplinärt åtgärd mot Alejandro Garnacho för hans Instagram-inlägg

em-i-fotboll.se gör inte anspråk på eventuella citat och intervjuer.

Alejandro Garnacho, fotbollsspelare, kommer inte att ställas inför disciplinärt åtgärd av FA (Football Association) för sitt Instagram-inlägg där han riktade gorilla emojis mot sin lagkamrat André Onana. Inlägget mottog omfattande kritik och uppmaningar till att Garnacho skulle anklagas för att ha använt en rasistisk stereotyp.

Onana försvarar Garnacho

Onana försvarade Garnacho och sade att han inte tog anstöt av inlägget och förstod avsikten bakom det. Han menade att det inte var något illa menat, utan en intern skämt mellan lagkamrater.

FA:s utredning

FA genomförde en utredning och kom fram till att inga åtgärder skulle vidtas mot Garnacho. De påminde dock Garnacho om hans ansvar gällande inlägg på sociala medier och användning av emojis.

Framtida diskussioner om emojis

FA planerar att diskutera potentiella problem kring användning av emojis med organisationer som Kick It Out och PFA (Professional Footballers’ Association). Dessa diskussioner kommer att fokusera på hur emojis kan tolkas och hur man kan undvika missförstånd och eventuella kränkningar i framtiden.

Tidigare fall

Tidigare fall där Edinson Cavani och Bernardo Silva varit inblandade har resulterat i avstängningar och böter för deras användning av rasistiskt laddat språk på sociala medier. Dessa fall visar på allvaret i situationen och behovet av att utbilda spelare om vad som är lämpligt att posta på sociala medier.

Kampanjgrupper kräver förbättringar

Kampanjgrupper har uppmanat Premier League-klubbar att förbättra utbildningsprogram för att förhindra liknande incidenter i framtiden. Dessa program skulle innehålla information om rasism, stereotyper och hur man undviker att använda sådana i kommunikation, särskilt på sociala medier.

Se även:  Sammanfattning av den nionde omgången av Premier League säsongen 2023/24

Vad vi tycker

Detta fall visar på vikten av att vara medveten om hur inlägg på sociala medier kan tolkas av andra. Även om det inte var Garnachos avsikt att kränka Onana, tolkades hans inlägg som rasistiskt av många. Detta understryker behovet av utbildning för spelare om hur man kommunicerar på ett respektfullt sätt på sociala medier. FA:s beslut att inte vidta disciplinära åtgärder mot Garnacho kan ses som en missad möjlighet att sända ett starkt budskap om nolltolerans mot rasism, men det är positivt att de planerar att diskutera problemet med relevanta organisationer.

Källor:
Espn
Mirror
Dailymail