EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Everton FC Premier League financial fair play rules breach

Everton i väntan på nytt besked från Premier League

Everton FC kan komma att drabbas av ytterligare anklagelser efter att ha brutit mot Premier Leagues finansiella regler. Klubben har redan fått en sanktion i form av ett 10-poängs avdrag för tidigare överträdelser. I ett försök att rätta till sin ekonomi har Everton sålt spelare, inklusive Anthony Gordon för £45m, och minskat sina lönekostnader för att visa på ekonomisk ansvarstagande.

Trots dessa åtgärder kvarstår en osäkerhet kring om klubbens insatser kommer att vara tillräckliga för att undvika ytterligare straff från ligan. En grupp politiska profiler har höjt sina röster om behovet av transparens och rättvisa i den process som Everton genomgår. Premier League har ännu inte offentliggjort några nya anklagelser, men det förväntas att eventuella beslut kommer att publiceras på ligans officiella webbplats. Everton har under de senaste räkenskapsåren rapporterat ett överskott på £19.5m och har hållit sig inom ramen för tillåtna förluster på upp till £105m innan ligan ingriper.

Everton FC:s ekonomiska brott mot Premier League-regler

Everton FC har drabbats av Premier Leagues strängaste straff någonsin för ett lag – ett avdrag på 10 poäng för brott mot de ekonomiska reglerna. Denna händelse har öppnat upp för krav på ersättning i tiotals miljoner från andra klubbar.

  • Överträdelse: Överskred tillåtna förluster med £19,5m.
  • PSR-kalkyl: Resulterade i en förlust på £124,5m, över gränsen på £105m.
  • Påföljd: 10 poängs avdrag, det strängaste straffet någonsin för ett Premier League-lag.
  • Övriga klubbar under utredning: Manchester City och Chelsea.
  • Evertons överklagande: Slutförs innan säsongens slut.
  • Ny ägare på ingång: 777 Partners.

Med en överraskande straffgrad och en känsla av orättvisa från Evertons sida, har denna dom satt andra Premier League-utredningar i blickfånget. Klubbens framtid, både på och utanför planen, hänger på balansen.

Se även:  Eduardo Camavinga skadad under landslagsträning