EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Englands herrlandslag i fotboll mot Ukrainas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Välkommen till en djupgående analys av matchen mellan Englands herrlandslag i fotboll och Ukrainas herrlandslag i fotboll. Vi kommer att titta på laguppställning, tidslinje och statistik för att ge en detaljerad överblick av dessa två framstående lag.

Englands herrlandslag i fotboll

Englands herrlandslag i fotboll, även känd som De Tre Lejonen, har en rik historia och är ett av de mest framstående lagen i internationell fotboll. Laget är för närvarande rankat som nummer 5 i FIFA:s ranking och styrs av Fotbollsförbundet. Gareth Southgate styr skutan som huvudtränare och Harry Kane är lagkapten.

England har haft framgångar tidigare, med en världsmästartitel 1966 och en andraplats i Europamästerskapet 2020. Lagets spelstil präglas av högt tempo, långa bollar och inlägg från kanterna. Englands mest meriterade spelare är Peter Shilton med 125 landskamper, och de ledande målskyttarna är Harry Kane och Wayne Rooney med 53 mål var.

Englands laguppställning

Aktiva spelare i Englands trupp är för närvarande inte tillgängliga i den tillhandahållna texten. För att få den mest uppdaterade informationen om truppen och spelarna kan det vara bäst att kolla officiella källor och nyhetsrapportering.

Ukrainas herrlandslag i fotboll

Ukrainas herrlandslag i fotboll representerar Ukraina i fotboll på herrsidan. Laget har FIFA-landskoden UKR och förbundskaptenposten är för närvarande vakant. Lagkaptenen är Andrij Jarmolenko.

Några av de mest kända spelarna i Ukrainas landslag genom tiderna inkluderar Andrij Sjevtjenko, Anatolij Tymosjtjuk, och Andrij Voronin. Ukrainas herrlandslag har spelat i flera stora mästerskap, inklusive VM 2006 där de nådde kvartsfinalen.

Ukrainas laguppställning

Ukrainas landslag har en trupp med flera aktiva spelare. Här är några av de spelare som ingår i den aktuella truppen:

  • Målvakter: Andrij Pjatov, Heorhij Busjtsjan, Andrij Lunin, Dmytro Riznyk
  • Försvarare: Mykola Matvijenko, Oleksandr Karavajev, Eduard Sobol, Vitalij Mykolenko, Illja Zabarnyj, Taras Kacharaba, Valerij Bondar, Denys Popov, Oleksandr Syrota
  • Mittfältare: Andrij Jarmolenko, Taras Stepanenko, Oleksandr Zintjenko, Serhij Sydortjuk, Ruslan Malinovskyi, Viktor Tsyhankov, Mykola Sjaparenko, Oleksandr Zubkov, Mychajlo Mudryk, Oleksandr Pikhalyonok, Danylo Ihnatenko
  • Anfallare: Roman Jaremtjuk, Artem Dovbyk, Danylo Sikan
Se även:  Irlands herrlandslag i fotboll mot Frankrikes herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Englands herrlandslag i fotboll vs Ukrainas herrlandslag i fotboll: Tidslinje & Matcher

England har mött Ukraina nio gånger tidigare, med sex vinster, två oavgjorda och en förlust. Det senaste mötet mellan lagen var den 26 mars 2023, där England vann med 2-0 i en UEFA European Championship match.

Båda lagen har starka spelare, men England har historiskt sett haft övertaget i tidigare möten. Med tanke på Englands högre ranking och tidigare framgångar, kan de ses som favoriter i en eventuell match mot Ukraina. Men fotboll är oförutsägbart, och Ukraina har visat att de kan stå upp mot starka motståndare.

Englands herrlandslag i fotboll vs Ukrainas herrlandslag i fotboll: Statistik

När det gäller statistik har England haft en starkare prestation i tidigare matcher mot Ukraina. England har en vinstprocent på 66,7% mot Ukraina, med sex vinster på nio matcher. Ukraina å andra sidan har bara en vinst mot England, vilket ger dem en vinstprocent på 11,1%.

Det är dock viktigt att notera att fotboll är ett spel där allt kan hända. Trots Englands starka statistik mot Ukraina, kan Ukraina fortfarande utmana England och skapa överraskningar på planen.

Slutsats

När vi tittar på matchen mellan Englands herrlandslag i fotboll och Ukrainas herrlandslag i fotboll, är det tydligt att båda lagen har starka spelare och potential att prestera väl. Med tanke på laguppställning, tidslinje och statistik, ser England ut att ha övertaget, men Ukraina har kapacitet att ge dem en hård match.

Oavsett resultatet kommer matchen mellan Englands herrlandslag i fotboll och Ukrainas herrlandslag i fotboll att vara en spännande tillställning för alla fotbollsälskare. Med starka laguppställningar, en intressant tidslinje och spännande statistik, ser vi fram emot en underhållande och oviss match.

Se även:  Allt du behöver veta om Var sänds EM final: En komplett guide för fotbollsälskare

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att besvara några av de mest ställda frågorna om Englands herrlandslag i fotboll och Ukrainas herrlandslag i fotboll, deras laguppställningar och deras tidigare möten.

Vilka är de mest framstående spelarna i Englands herrlandslag i fotboll?

Englands herrlandslag i fotboll har haft många framstående spelare genom åren. Den mest kappade spelaren är Peter Shilton med 125 framträdanden. Harry Kane och Wayne Rooney är de ledande målgörarna med 53 mål var.

Vem är förbundskapten och lagkapten för Englands herrlandslag i fotboll?

Förbundskapten för Englands herrlandslag i fotboll är Gareth Southgate och lagkaptenen är Harry Kane.

Vilka är de mest kända spelarna i Ukrainas herrlandslag i fotboll?

Några av de mest kända spelarna i Ukrainas herrlandslag genom tiderna inkluderar Andrij Sjevtjenko, Anatolij Tymosjtjuk, Andrij Vorobej, Andrij Voronin, Artem Milevskyj, Serhij Rebrov, Ivan Hetsko och Oleksandr Sjovkovskyj.

Vem är förbundskapten och lagkapten för Ukrainas herrlandslag i fotboll?

För närvarande är förbundskaptenposten för Ukrainas herrlandslag i fotboll vakant. Lagkaptenen är Andrij Jarmolenko.

Hur har tidigare möten mellan England och Ukraina sett ut?

England har spelat mot Ukraina vid nio tillfällen, vunnit sex matcher, spelat två oavgjorda och förlorat en. Den senaste matchen mellan England och Ukraina ägde rum den 26 mars 2023, där England vann med en poängsumma på 2-0 i en UEFA European Championship match.