EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Englands herrlandslag i fotboll mot Tysklands herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

När vi talar om de mest framstående och framgångsrika fotbollslagen i världen, kan vi inte undvika att nämna englands herrlandslag i fotboll och tysklands herrlandslag i fotboll. Dessa två lag har en lång historia av rivalitet och spännande matcher, vilket gör varje möte mellan dem till en händelse att se fram emot. I den här artikeln kommer vi att granska laguppställningen, tidslinjen och statistiken för englands herrlandslag i fotboll mot tysklands herrlandslag i fotboll.

Englands herrlandslag i fotboll

Englands herrlandslag i fotboll, smeknamnet ”Three Lions”, är det mest framgångsrika av de fyra brittiska fotbollslandslagen. Laget kontrolleras av det engelska fotbollsförbundet Football Association. Förbundskaptenen för laget är Gareth Southgate och lagkaptenen är Harry Kane. Laget har en FIFA-ranking på 5 (per den 22 december 2022).

Englands herrlandslag i fotboll har spelat 16 världsmästerskap, där de vann guld 1966. De har även spelat 10 europamästerskap, där de vann silver 2020 och brons 1968. Englands största rivaler har traditionellt sett varit Skottland, men rivaliteten har förändrats och nu är det framförallt Tyskland, Portugal och Argentina som är deras främsta rivaler.

Englands herrlandslag i fotboll: Laguppställning

Nuvarande truppen för Englands herrlandslag i fotboll inkluderar alla aktiva spelare i laget. Det är viktigt att notera att exakta namn och antal spelare i truppen kan ändras över tid.

Tysklands herrlandslag i fotboll

Tysklands herrlandslag i fotboll, även känt som Die deutsche Fußballnationalmannschaft eller endast Die Mannschaft, representerar Förbundsrepubliken Tyskland i fotboll på herrsidan. Laget är ett av de mest framgångsrika landslagen genom tiderna, med bland annat 4 VM-guld och 3 EM-guld.

Förbundskapten för Tysklands herrlandslag i fotboll är Hans-Dieter Flick och lagkaptenen är Manuel Neuer. Laget har en FIFA-ranking på 14 (22 december 2022). Tysklands herrlandslag har spelat i 20 VM-turneringar och har vunnit VM-guld fyra gånger, 1954, 1974, 1990 och 2014. De har också vunnit EM-guld tre gånger, 1972, 1980 och 1996.

Se även:  Saudiarabiens herrlandslag i fotboll mot Iraks herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Tysklands herrlandslag i fotboll: Laguppställning

Nuvarande trupp för Tysklands herrlandslag i fotboll inkluderar bland annat följande spelare:

  • Målvakter: Manuel Neuer (Bayern München), Bernd Leno (Arsenal), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)
  • Försvarare: Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Antonio Rüdiger (Chelsea), Niklas Süle (Bayern München), Robin Gosens (Atalanta), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)
  • Mittfältare: Joshua Kimmich (Bayern München), Ilkay Gündogan (Manchester City), Kai Havertz (Chelsea), Toni Kroos (Real Madrid), Leon Goretzka (Bayern München), Leroy Sané (Bayern München), Serge Gnabry (Bayern München), Julian Draxler (Paris Saint-Germain), Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach), Emre Can (Borussia Dortmund), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Jamal Musiala (Bayern München)
  • Anfallare: Timo Werner (Chelsea), Thomas Müller (Bayern München)

Englands herrlandslag i fotboll vs Tysklands herrlandslag i fotboll: Tidslinje & Matcher

I huvud-till-huvud-posterna mellan England och Tyskland har de två lagen stått emot varandra 35 gånger. England har vunnit 14 matcher, spelat oavgjort i 6 och förlorat 15 mot Tyskland. Den första matchen mellan de två lagen ägde rum den 10 maj 1930 och slutade i en 3-3 oavgjort i en internationell vänskapsmatch.

Englands herrlandslag i fotboll vs Tysklands herrlandslag i fotboll: Statistik

När vi tittar på statistiken mellan englands herrlandslag i fotboll och tysklands herrlandslag i fotboll, ser vi att de två lagen är mycket jämnt matchade. England har vunnit 14 matcher, medan Tyskland har vunnit 15. De har också spelat oavgjort 6 gånger.

Slutsats

När vi tittar på englands herrlandslag i fotboll mot tysklands herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik, ser vi att båda lagen har en stark historia av framgång och hård konkurrens. Deras matcher är alltid spännande att titta på, med mycket på spel. Oavsett resultatet, kan vi alltid förvänta oss en högkvalitativ fotbollsmatch när dessa två lag möter varandra.

Se även:  Frankrikes herrlandslag i fotboll mot Kroatiens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att besvara några vanliga frågor om Englands herrlandslag i fotboll och Tysklands herrlandslag i fotboll, deras laguppställningar och deras historia av matcher mot varandra.

Vilka är de aktiva spelarna i Englands herrlandslag i fotboll?

Inga specifika spelare nämndes i texten, men det noterades att truppen inkluderar alla aktiva spelare och att exakta namn och antal spelare kan ändras över tid.

Vilka är de aktiva spelarna i Tysklands herrlandslag i fotboll?

Aktiva spelare i Tysklands herrlandslag i fotboll inkluderar bland andra Manuel Neuer, Bernd Leno, Kevin Trapp, Matthias Ginter, Antonio Rüdiger, Niklas Süle, Robin Gosens, Jonathan Tah, Joshua Kimmich, Ilkay Gündogan, Kai Havertz, Toni Kroos, Leon Goretzka, Leroy Sané, Serge Gnabry, Timo Werner, Thomas Müller, Julian Draxler, Florian Neuhaus, Emre Can, Jonas Hofmann och Jamal Musiala.

Hur många gånger har Englands och Tysklands herrlandslag i fotboll mött varandra?

England och Tyskland har mött varandra 35 gånger. England har vunnit 14 matcher, spelat oavgjort i 6 och förlorat 15 mot Tyskland.

Vilka har varit några anmärkningsvärda matcher mellan England och Tyskland?

Några anmärkningsvärda matcher inkluderar:
– 4 december 1935: England besegrade Tyskland med 3-0 i en vänskapsmatch.
– 14 maj 1938: England vann med 6-3 mot Tyskland i en vänskapsmatch.
– 30 juli 1966: England besegrade Tyskland med 4-2 i VM-finalen.
– 1 september 2001: Tyskland besegrades med 5-1 av England i en VM-kvalmatch.
– 29 juni 2021: Under UEFA:s Europamästerskap vann England med 2-0 mot Tyskland.

Hur slutade den senaste matchen mellan England och Tyskland?

Den senaste matchen mellan de två lagen ägde rum den 26 september 2022, också i UEFA Nations League, och slutade i en 3-3 oavgjord match.

Se även:  Marockos herrlandslag i fotboll mot Brasiliens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik