EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Englands herrlandslag i fotboll mot Senegals herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Det är alltid intressant att jämföra två fotbollslag, speciellt när det handlar om nationella lag som Englands herrlandslag och Senegals herrlandslag. I denna artikel kommer vi att titta närmare på englands herrlandslag i fotboll mot senegals herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik.

Englands herrlandslag i fotboll

Englands herrlandslag i fotboll är det mest framgångsrika av de fyra brittiska fotbollslandslagen. De kontrolleras av det engelska fotbollsförbundet, Football Association, och har smeknamnet Three Lions. Förbundskaptenen är Gareth Southgate och lagkaptenen är Harry Kane. Laget har en FIFA-ranking på 5 (per 22 december 2022). Englands herrlandslag har spelat 16 världsmästerskap och vann guld på hemmaplan 1966. De har även spelat 10 europamästerskap och vann silver 2020 och brons 1968.

Englands laguppställning

Här är den nuvarande truppen för Englands herrlandslag i fotboll:

  • Målvakter: Jordan Pickford, Sam Johnstone, Aaron Ramsdale
  • Försvarare: Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire, Kieran Trippier, Ben Chilwell, Luke Shaw, Trent Alexander-Arnold, Conor Coady, Tyrone Mings, Reece James
  • Mittfältare: Declan Rice, Jordan Henderson, Mason Mount, Jude Bellingham, Kalvin Phillips, Jack Grealish, Jesse Lingard
  • Anfallare: Harry Kane, Raheem Sterling, Marcus Rashford, Bukayo Saka, Dominic Calvert-Lewin

Senegals herrlandslag i fotboll

Senegals herrlandslag i fotboll, även kända som Lions of Teranga, är det nationella laget för Senegal i internationell fotboll. Laget leds för närvarande av Aliou Cissé, som har varit tränare sedan 2015. Lagkaptenen är Kalidou Koulibaly. Senegal ligger på 19:e plats i FIFA-rankingen per december 2022. Laget har haft några märkbara framgångar, inklusive att vinna Afrikanska mästerskapet 2021.

Senegals laguppställning

Här är den nuvarande truppen för Senegals herrlandslag i fotboll:

  • Målvakter: Seny Dieng, Édouard Mendy, Alfred Gomis
  • Försvarare: Formose Mendy, Kalidou Koulibaly, Pape Abou Cissé, Moussa N’Diaye, Fodé Ballo-Touré, Ismail Jakobs, Youssouf Sabaly, Abdou Diallo
  • Mittfältare: Idrissa Gueye, Nampalys Mendy, Cheikhou Kouyaté, Pathé Ciss, Krépin Diatta, Pape Matar Sarr, Moustapha Name, Mamadou Loum, Pape Gueye
  • Anfallare: Nicolas Jackson, Boulaye Dia, Iliman Ndiaye, Ismaïla Sarr, Famara Diédhiou, Bamba Dieng

Englands herrlandslag i fotboll mot Senegals herrlandslag i fotboll: Tidslinje & Matcher

England har en positiv statistik mot Senegal, med en vinst och inga förluster i deras huvud-till-huvud-matcher. Den enda registrerade matchen mellan de två lagen ägde rum den 4 december 2022, under FIFA World Cup, där England segrade med en 3-0 poäng.

Englands herrlandslag i fotboll mot Senegals herrlandslag i fotboll: Statistik

England har en starkare FIFA-ranking än Senegal, med en ranking på 5 jämfört med Senegals 19:e plats. England har också en mer framstående historia i internationell fotboll, med 16 VM-deltaganden och ett guld, jämfört med Senegals enda VM-deltagande 2002 där de nådde kvartsfinal.

Senegal å andra sidan har haft framgångar på den afrikanska kontinenten, med en seger i Afrikanska mästerskapet 2021.

Slutsats

När vi tittar på englands herrlandslag i fotboll mot senegals herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik, ser vi två starka lag med olika styrkor och svagheter. England har en starkare internationell närvaro och en mer framstående historia, medan Senegal har visat framgångar på den afrikanska kontinenten och har en stark trupp med spelare som spelar för toppklubbar i Europa.

Det kommer att bli spännande att se hur dessa två lag presterar i framtida matcher och turneringar. Oavsett resultatet kommer det att vara en spännande kamp mellan två av världens bästa fotbollslag.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att svara på några vanliga frågor om Englands herrlandslag i fotboll och Senegals herrlandslag i fotboll, deras laguppställning och deras prestationer i internationella tävlingar.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Englands herrlandslag i fotboll?

Englands herrlandslag i fotboll har många framstående spelare. Några av de mest framstående inkluderar lagkaptenen Harry Kane, som också är en av lagets mest framstående målgörare, och målvakten Jordan Pickford. Andra viktiga spelare inkluderar John Stones, Harry Maguire, Declan Rice och Raheem Sterling.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Senegals herrlandslag i fotboll?

Senegals herrlandslag i fotboll har också många framstående spelare. Lagkaptenen Kalidou Koulibaly är en av de mest framstående, liksom målvakten Édouard Mendy. Andra viktiga spelare inkluderar Idrissa Gueye, Cheikhou Kouyaté och Ismaïla Sarr.

Vilka är Englands herrlandslag i fotbolls största prestationer?

Englands herrlandslag i fotboll är det mest framgångsrika av de fyra brittiska fotbollslandslagen. De har spelat 16 världsmästerskap och vann guld på hemmaplan 1966. De har även spelat 10 europamästerskap och vann silver 2020 och brons 1968.

Vilka är Senegals herrlandslag i fotbolls största prestationer?

Senegals herrlandslag i fotboll har haft några anmärkningsvärda framgångar, inklusive att vinna Africa Cup of Nations 2021 och att nå kvartsfinalen i deras första Världscup 2002.

Hur har Englands herrlandslag i fotboll presterat mot Senegals herrlandslag i fotboll?

Englands herrlandslag i fotboll har ett positivt resultat mot Senegals herrlandslag i fotboll, med en vinst och inga förluster i sina huvud-till-huvud-matcher. Den enda registrerade matchen mellan de två lagen ägde rum den 4 december 2022, under FIFA World Cup, där England framstod som segrare med en poäng på 3-0.