EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Engelska fotbollsspelare missar Ballon d’Or-ceremonin på grund av Nations League-match

em-i-fotboll.se gör inte anspråk på eventuella citat och intervjuer.

Englands fotbollsspelare Georgia Stanway, Mary Earps, Millie Bright och Rachel Daly har nominerats till kvinnornas Ballon d’Or. Men på grund av deras Nations League-match mot Belgien kommer de inte att kunna närvara vid prisutdelningen.

Besvikelse över schemaläggningen

Stanway uttryckte besvikelse och frustration över att inte kunna delta i ceremonin, vilket hon kallade för en ”once-in-a-lifetime opportunity”. Hon föreslog att framtida ceremonier inte borde schemaläggas på matchdagar för att spelarna ska kunna njuta av upplevelsen.

Glädje över nomineringen

Trots besvikelsen över att missa ceremonin uttryckte Stanway också sin glädje över sin nominering. Hon erkände sina lagkamraters prestationer och hyllade andra spelare inom damfotbollen.

Förhoppningar om utveckling inom damfotbollen

Englands förbundskapten Sarina Wiegman instämde i Stanways känslor och uttryckte hopp om mer utveckling inom damfotbollen, inklusive fler pris-kategorier. Ballon d’Or Feminin introducerades 2018 och har stött på kontroverser under sin korta historia.

Förväntningar på Ballon d’Or Feminin 2023

Aitana Bonmati förväntas vinna Ballon d’Or Feminin 2023. Englands Lionesses tävlar för närvarande i UEFA Nations League och siktar på att kvalificera sig till finalerna och OS 2024.

Stanways kontraktsförlängning med Bayern München

Stanway förlängde nyligen sitt kontrakt med Bayern München till 2026 och känner att flytten har hjälpt henne att nå en ny nivå i sin karriär.

Vad vi tycker

Denna nyhet belyser den ständiga konflikten mellan spelarnas engagemang på planen och deras deltagande i stora evenemang som Ballon d’Or-ceremonin. Stanways frustration är förståelig, men det är också tydligt att spelarnas huvudfokus ligger på deras prestationer på planen. För att damfotbollen ska fortsätta att utvecklas och få den uppmärksamhet den förtjänar, är det viktigt att hitta en balans mellan dessa två aspekter.