EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Emil Forsberg klar för New York Red Bulls

em-i-fotboll.se gör inte anspråk på eventuella citat och intervjuer.

Svensk stjärnan lämnar RB Leipzig

Den svenska fotbollsprofilen Emil Forsberg har officiellt tecknat ett kontrakt med New York Red Bulls och kommer att ansluta till det amerikanska laget den 1 januari 2024. Forsberg, som är 32 år gammal, har skrivit på för två år med en option på ytterligare ett år.

En ny era i MLS

Forsberg kommer till MLS som en designated player, vilket innebär att hans lön inte räknas fullt ut mot ligans lönetak. Detta ger New York Red Bulls möjlighet att utnyttja Forsbergs erfarenhet och skicklighet utan att kompromissa med lagets lönebudget.

En imponerande karriär i Europa

Under sina nio år hos RB Leipzig har Forsberg varit en nyckelspelare och bidragit till att klubben vunnit två DFB-Pokal-titlar och en Supercup-titel. Hans statistik i klubben är imponerande med 324 matcher, 71 mål och 69 assist. Dessutom har Forsberg representerat Sverige i 86 landskamper och gjort 21 mål, inklusive det avgörande målet mot Schweiz i VM 2018.

Tidigare klubbar och utmärkelser

Forsberg började sin karriär i sin hemstad Sundsvall innan han gick vidare till Malmö FF och därefter till Leipzig i januari 2015. Under säsongen 2016-17 blev han utsedd till en del av Bundesliga Team of the Season, vilket visar på hans kvalitet som spelare.

Förväntningar och ledarskap

Sandro Schwarz, huvudtränare för New York Red Bulls, ser Forsbergs europeiska erfarenhet och förmåga som offensiv mittfältare som stora tillgångar för laget. Jochen Schneider, Head of Sport för Red Bulls, framhäver också Forsbergs talang och erfarenhet som något som kommer att gynna både klubben och dess yngre spelare.

Se även:  Barcelona säkrar sen seger mot Las Palmas med Gundogans straffmål

Red Bulls föregående säsong

New York Red Bulls avslutade den föregående MLS-säsongen med ett facit på 11 vinster, 13 förluster och 10 oavgjorda. Laget blev utslaget i första rundan av slutspelet och har stora förhoppningar om att förbättra sig kommande säsong.

Vad vi tror

Emil Forsbergs övergång till New York Red Bulls kan ses som en betydande förstärkning för klubben. Hans erfarenhet från europeisk toppfotboll och hans förmåga att göra mål och assistera kommer utan tvekan att lyfta lagets offensiva spel. För Red Bulls innebär detta en chans att inte bara förbättra sina resultat från föregående säsong, utan även att stärka sin position inom MLS. Med Forsberg i laget kan fansen förvänta sig en spännande och målrik säsong 2024.

Källor:
90min
Rbleipzig
Dailymail