EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Eduardo Camavinga skadad under landslagsträning

em-i-fotboll.se gör inte anspråk på eventuella citat och intervjuer.

Real Madrids mittfältare Eduardo Camavinga har ådragit sig en allvarlig knäskada under träning med det franska landslaget. Den 21-årige spelaren, som har varit en viktig del av Real Madrids laguppställning denna säsong, lider nu av en brusten ligament i sitt högra knä. Detta är ett hårt slag för klubben som redan har flera nyckelspelare på skadelistan.

En viktig spelare för Real Madrid

Camavinga, som har använts både som defensiv mittfältare och vänsterback av tränare Carlo Ancelotti, har varit en ständig närvaro i Real Madrids matcher i Champions League och LaLiga denna säsong. Hans mångsidighet och talang har varit avgörande för lagets framgångar.

Skadeproblemen växer för Real Madrid

Den unga stjärnan ansluter sig nu till en växande lista av skadade spelare i Real Madrid, inklusive målvakten Thibaut Courtois, mittbacken Éder Militão och Arda Guler. Dessutom har Vinicius Jr. drabbats av en lårskada som håller honom borta från Brasiliens VM-kvalmatch mot Argentina.

Real Madrids position i LaLiga

Skadan kommer vid en känslig tidpunkt då Real Madrid ligger två poäng bakom Girona i LaLiga. Klubben hoppas kunna återta ledningen i ligan efter den internationella pausen, med nästa match mot Cadiz den 26 november.

Träningsolyckan

Under en träning med det franska landslaget kolliderade Camavinga med Paris Saint-Germains anfallare Ousmane Dembele. Det rapporteras att han har slitit det laterala kollateralligamentet i sitt högra knä. Än så länge är det okänt hur länge Camavinga kommer att vara frånvarande från spel.

Övriga skador i laget

Real Madrid har även andra spelare på skadelistan, däribland Aurelien Tchouameni som lider av en stressfraktur och Kepa Arrizabalaga med en skada på en adduktormuskel.

Se även:  FA upphäver Alexis Mac Allisters röda kort från matchen mellan Liverpool och Bournemouth

Vad vi tror

Camavingas skada är utan tvekan en stor motgång för Real Madrid. Hans frånvaro kan påverka lagets dynamik och flexibilitet på mittfältet, särskilt i en tid då laget redan kämpar med flera andra skador. Det blir viktigt för Ancelotti att hitta lösningar och anpassa laget för att hantera dessa utmaningar. Med tanke på att Real Madrid redan ligger efter i ligan, blir varje match och varje poäng ännu viktigare. Det återstår att se hur laget kommer att hantera denna svåra situation och om de kan behålla sin konkurrenskraft i toppen av LaLiga.

Källor:
Apnews
Reuters
Eurosport