EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

De Bruyne hyllas men toppar inte listan över Premier Leagues bästa

Källa: Dailymail

Manchester Citys stjärnmittfältare Kevin De Bruyne har fått beröm av sin tränare Pep Guardiola som kallar honom ”en speciell spelare, en legend” efter hans avgörande insats mot Newcastle. Trots detta anser fotbollsexperten Chris Sutton att De Bruyne inte är den främsta mittfältaren i Premier Leagues historia.

Sutton, som delade sina åsikter i ”It’s All Kicking Off” podcasten, placerade istället Manchester United-ikonen Paul Scholes i toppen av sin lista, med motiveringen ”Min nummer ett skulle vara Paul Scholes. Jag menar, vad kunde han inte göra?” Scholes, som vann 11 ligatitlar med United, anses av Sutton vara den finaste mittfältaren ligan skådat.

I sin topp fem-lista över mittfältare inkluderade Sutton även Patrick Vieira och Frank Lampard, som rankades som nummer fem och fyra. Vieira vann tre ligatitlar med Arsenal medan Lampard, som är den målfarligaste mittfältaren i Premier Leagues historia med 175 mål, vann tre titlar med Chelsea. Roy Keane, som lyfte sju ligatitlar med Manchester United, rankades också högre än De Bruyne.

Noterbart är att varken Steven Gerrard eller N’Golo Kanté fanns med på Suttons lista, trots deras betydande bidrag till sina respektive klubbar.

De Bruyne, som har vunnit fem Premier League-titlar med Manchester City, gjorde en stark comeback efter en fem månaders skadefrånvaro och hans prestationer på planen fortsätter att imponera. Men enligt Suttons bedömning räcker det inte för att kröna honom som den allra bästa mittfältaren i ligans historia.

Kevin De Bruyne: Mittfältsgeneralens Meriter

Kevin De Bruyne, belgisk fotbollskonstnär, har under sin karriär samlat på sig en imponerande mängd titlar och utmärkelser. Hans fotbollsresa har tagit honom från VfL Wolfsburg till Manchester Citys glittrande etapp, där han har blivit en centralfigur i lagets framgångar.

  • Premier League-titlar: 5 gånger
  • Champions League-titel: 1 gång
  • FIFA Club World Cup: 1 gång
  • Personliga utmärkelser: 3 gånger Fotbollsspelare året, 2 gånger TM-Spelare säsongen, 2 gånger Årets spelare, Ligacupens skyttekung
  • Nationella framgångar: Nyckelspelare för Belgiens landslag i VM och EM
Se även:  Bournemouth och Newcastle United kämpar för att återhämta sig efter nyligen förluster

De Bruynes tekniska skicklighet, målfarlighet och taktiska intelligens har inte bara fört honom till toppen av klubbframgångar utan också gjort honom till en ovärderlig tillgång för det belgiska landslaget. Hans förmåga att avgöra matcher är oomtvistad, och hans karriär är långt ifrån över.