EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Brasiliens herrlandslag i fotboll mot Schweiz herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

När det kommer till internationell fotboll, är det få matcher som kan jämföras med spänningen och intensiteten i en match mellan Brasiliens herrlandslag i fotboll och Schweiz herrlandslag i fotboll. Från laguppställning till tidslinje och statistik, här är allt du behöver veta om dessa två fotbollslandslag.

Brasiliens herrlandslag i fotboll

Brasiliens herrlandslag i fotboll, känd som ”Seleção Brasileira”, är det mest framgångsrika laget i världen med fem VM-titlar och nio Copa América-titlar. Laget är känt för sin sambafotboll och har haft många legendariska spelare genom åren, inklusive Pelé, Zico, Romário, Ronaldo och Neymar.

Brasiliens landslag har en imponerande historia i VM-turneringar, med guldmedaljer 1958, 1962, 1970, 1994 och 2002. De har också vunnit Copa América nio gånger och har en stark tradition av offensivt och tekniskt spel.

Brasiliens laguppställning

Den nuvarande truppen för Brasiliens landslag i fotboll inkluderar följande spelare:

 1. Alisson (målvakt)
 2. Danilo (försvarare)
 3. Thiago Silva (försvarare)
 4. Marquinhos (försvarare)
 5. Alex Sandro (försvarare)
 6. Casemiro (mittfältare)
 7. Lucas Paquetá (mittfältare)
 8. Fred (mittfältare)
 9. Neymar (anfallare)
 10. Richarlison (anfallare)
 11. Gabriel Jesus (anfallare)

Övriga spelare i truppen inkluderar Weverton (målvakt), Fabinho (mittfältare), Raphinha (anfallare), och många fler.

Schweiz herrlandslag i fotboll

Schweiz herrlandslag i fotboll, även känt som ”Nati”, representerar Schweiz i fotboll på herrsidan. Laget har en FIFA-rankning på 12 (uppdaterad till 22 december 2022). De har deltagit i 12 världsmästerskap och 5 europamästerskap.

Laget har haft några framgångar i VM, bland annat nådde de kvartsfinalen 1954 när de var värdnation och 1962 slog de ut Sverige i playoff. I EM har de inte nått lika långt, men de deltog första gången 1996 och deras bästa resultat var en seger mot England och en andraplats i gruppen.

Se även:  Schweiz herrlandslag i fotboll mot Kameruns herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Schweiz laguppställning

Den nuvarande truppen består av 23 spelare som var uttagna till Världsmästerskapet i fotboll 2018. Några av de kända spelarna i Schweiz herrlandslag inkluderar Granit Xhaka, Yann Sommer, Xherdan Shaqiri och Valon Behrami.

Här är den nuvarande truppen med spelarnas positioner, födelsedatum, antal matcher och mål samt klubbtillhörighet:

 • Målvakter:

  1. Yann Sommer
  2. Yvon Mvogo
  3. Roman Bürki
 • Försvarare:

  1. Stephan Lichtsteiner
  2. François Moubandje
  3. Nico Elvedi
  4. Manuel Akanji
  5. Michael Lang
  6. Ricardo Rodríguez
  7. Johan Djourou
  8. Fabian Schär
 • Mittfältare:

  1. Remo Freuler
  2. Granit Xhaka
  3. Valon Behrami
  4. Steven Zuber
  5. Blerim Džemaili
  6. Gelson Fernandes
  7. Denis Zakaria
  8. Xherdan Shaqiri
 • Anfallare:

  1. Breel Embolo
  2. Haris Seferović
  3. Mario Gavranović
  4. Josip Drmić

Brasiliens herrlandslag i fotboll mot Schweiz herrlandslag i fotboll: Tidslinje & Matcher

Brasiliens herrlandslag i fotboll och Schweiz herrlandslag i fotboll har mötts flera gånger på fotbollsplanen. Deras första möte ägde rum under VM 1950, där matchen slutade oavgjort 2-2. Sedan dess har lagen mötts flera gånger, med blandade resultat.

Brasilien har en stark offensiv, med spelare som Neymar och Gabriel Jesus som ständiga hot mot motståndarnas försvar. Schweiz, å andra sidan, har en stark defensiv, med spelare som Yann Sommer och Granit Xhaka som nyckelspelare.

Brasiliens herrlandslag i fotboll mot Schweiz herrlandslag i fotboll: Statistik

Brasilien har vunnit de flesta av sina matcher mot Schweiz, men det har också varit några överraskningar. Schweiz vann sin match mot Brasilien 2013, i en internationell vänskapsmatch med 1-0. Deras senaste möte var under VM 2018, vilket slutade i en 1-1 oavgjort.

Slutsats

När det gäller brasiliens herrlandslag i fotboll mot schweiz herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik, finns det mycket att ta hänsyn till. Båda lagen har starka spelare och en rik historia i internationell fotboll. Oavsett resultatet, kommer en match mellan dessa två lag alltid att vara en spännande och underhållande upplevelse för alla fotbollsälskare.

Se även:  Kroatiens herrlandslag i fotboll mot Brasiliens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att besvara några vanliga frågor om Brasiliens herrlandslag i fotboll och Schweiz herrlandslag i fotboll, deras laguppställningar och deras möten på planen.

Vilka är de framstående spelarna i Brasiliens herrlandslag i fotboll?

Brasiliens herrlandslag i fotboll har haft många legendariska spelare genom åren, inklusive Pelé, Zico, Romário, Ronaldo och Neymar. Den nuvarande truppen inkluderar spelare som Alisson, Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro, Casemiro, Lucas Paquetá, Fred, Neymar, Richarlison och Gabriel Jesus.

Vilka är de framstående spelarna i Schweiz herrlandslag i fotboll?

Några av de mest kända spelarna i Schweiz herrlandslag inkluderar Granit Xhaka, Yann Sommer, Xherdan Shaqiri och Valon Behrami. Den nuvarande truppen består av 23 spelare som var uttagna till Världsmästerskapet i fotboll 2018.

Vilka är några av de mest minnesvärda mötena mellan Brasiliens herrlandslag i fotboll och Schweiz herrlandslag i fotboll?

Brasilien och Schweiz har mötts flera gånger genom åren. Deras första möte ägde rum den 28 juni 1950 under VM i fotboll, och matchen slutade 2-2. Deras senaste möte var den 17 juni 2018 under VM i fotboll, vilket också slutade i en 1-1 oavgjord.

Vilka är några av de mest framstående prestationerna för Brasiliens herrlandslag i fotboll?

Brasiliens herrlandslag i fotboll är det mest framgångsrika landslaget i världen med fem VM-titlar och nio Copa América-titlar. De har också vunnit OS-guld och OS-silver. Laget är känt för sin sambafotboll och har en stark tradition av offensivt och tekniskt spel.

Vilka är några av de mest framstående prestationerna för Schweiz herrlandslag i fotboll?

Schweiz herrlandslag i fotboll har deltagit i 12 världsmästerskap och 5 europamästerskap. Laget nådde kvartsfinalen i VM 1954 när de var värdnation och 1962 slog de ut Sverige i playoff. I EM har de inte nått lika långt, men de deltog första gången 1996 och deras bästa resultat var en seger mot England och en andraplats i gruppen.

Se även:  Danmarks herrlandslag i fotboll mot Tunisens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik