EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Bosnien och Hercegovinas herrlandslag i fotboll mot Islands herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

I denna djupgående artikel kommer vi att analysera och presentera de två fotbollslagen, Bosnien och Hercegovinas herrlandslag i fotboll och Islands herrlandslag i fotboll. Vi kommer att diskutera deras laguppställning, tidslinje och statistik, för att ge en fullständig bild av deras styrkor, svagheter och prestationer.

Bosnien och Hercegovinas herrlandslag i fotboll

Bosnien och Hercegovinas herrlandslag i fotboll är det nationella fotbollslaget för Bosnien och Hercegovina. Laget spelade sin första officiella match i november 1995 efter separationen från Jugoslavien. Faruk Hadžibegić är förbundskapten och Edin Džeko är lagkapten. Džeko är även den spelare med flest landskamper (126) och flest mål (64) i lagets historia. Bosnien och Hercegovinas herrlandslag har haft blandade framgångar i kvalturneringar och har ännu inte kvalificerat sig för ett VM eller EM. I kvalet till VM 2014 lyckades de dock säkra förstaplatsen i sin grupp och kvalificera sig för sitt första stora mästerskap. Vid VM 2014 hamnade de i grupp F tillsammans med Argentina, Nigeria och Iran. De avslutade gruppspelet på tredje plats.

Bosnien och Hercegovinas laguppställning

Laget består av flera talangfulla spelare, varav några spelar i några av de största klubbarna i världen. Här är några av de aktiva spelarna:

 • Asmir Begović (målvakt) – Chelsea FC
 • Edin Džeko (anfallare) – Roma
 • Miralem Pjanić (mittfältare) – Roma
 • Emir Spahić (försvarare) – Bayer Leverkusen
 • Ognjen Vranješ (försvarare) – Gaziantepspor

Islands herrlandslag i fotboll

Islands herrlandslag i fotboll, även känd som Strákarnir okkar (Våra pojkar), representerar Island i herrfotboll. Laget styrs av Islands fotbollsförbund och har varit medlem i FIFA sedan 1947 och UEFA sedan 1957. Lagets hemmaarena är Laugardalsvöllur. Laget har haft framgångar under 2010-talets andra hälft, de nådde playoff till VM 2014 och kvalificerade sig för sitt första stora mästerskap, UEFA Euro 2016. I Euro 2016 nådde de kvartsfinal efter att ha besegrat England i åttondelsfinal men blev utslagna av Frankrike. De kvalificerade sig även för VM 2018, och blev den minsta nationen befolkningsmässigt att göra det. I VM spelade de oavgjort mot Argentina men blev utslagna i gruppspelet.

Se även:  Frankrikes herrlandslag i fotboll mot Kroatiens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Islands laguppställning

Islands trupp består av flera spelare som spelar i några av de största ligorna i världen. Här är några av de aktiva spelarna:

 • Rúnar Alex Rúnarsson (målvakt)
 • Hörður Björgvin Magnússon (försvarare)
 • Sverrir Ingi Ingason (försvarare)
 • Birkir Bjarnason (mittfältare)
 • Aron Gunnarsson (mittfältare)
 • Jóhann Berg Guðmundsson (mittfältare)
 • Alfreð Finnbogason (anfallare)

Bosnien och Hercegovina mot Island: Tidslinje & Matcher

Bosnien och Hercegovinas herrlandslag i fotboll mot Islands herrlandslag i fotboll laguppställning visar att båda lagen har starka spelare som kan göra skillnad i en match. Bosnien och Hercegovina har en stark offensiv med spelare som Edin Džeko och Miralem Pjanić, medan Island har en stark defensiv med spelare som Hörður Björgvin Magnússon och Sverrir Ingi Ingason.

Bosnien och Hercegovina vs Island: Statistik

Bosnien och Hercegovina har spelat 126 landskamper och gjort 64 mål, medan Island har spelat 113 landskamper och gjort 26 mål. Båda lagen har haft framgångar i kvalturneringar men har ännu inte lyckats kvalificera sig för ett VM eller EM.

Slutsats

Bosnien och Hercegovinas herrlandslag i fotboll mot Islands herrlandslag i fotboll laguppställning visar att båda lagen har starka spelare som kan göra skillnad i en match. Med tanke på deras tidslinje och statistik, kommer det att bli en spännande match att se. Oavsett resultatet kommer det att bli en match att minnas.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att besvara några vanliga frågor om Bosnien och Hercegovinas herrlandslag i fotboll och deras kommande match mot Islands herrlandslag i fotboll. Vi kommer att täcka allt från lagets historia till nuvarande laguppställning.

Vilka är några kända spelare i Bosnien och Hercegovinas herrlandslag i fotboll?

Sergej Barbarez, Zvjezdan Misimović, Emir Spahić, Vedad Ibišević och Miralem Pjanić är några kända spelare som har representerat Bosnien och Hercegovinas herrlandslag i fotboll.

Se även:  Kanadas herrlandslag i fotboll mot Marockos herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Vilka är några av de aktiva spelarna i Bosnien och Hercegovinas herrlandslag i fotboll?

Några av de aktiva spelarna i Bosnien och Hercegovinas herrlandslag i fotboll inkluderar Asmir Begović, Ibrahim Sehić, Jasmin Burić, Ermin Bičakčić, Emir Spahić, Ognjen Vranješ, Mensur Mujdža, Toni Šunjić, Anel Hadzić, Muhamed Bešić, Haris Medunjanin, Miralem Pjanić, Senad Lulić, Gojko Cimirot, Ervin Zukanović, Edin Višća, Izet Hajrović, Sead Kolasinać och Edin Džeko.

Vilka är några framstående spelare i Islands herrlandslag i fotboll?

Några framstående spelare i Islands herrlandslag i fotboll inkluderar Rúnar Alex Rúnarsson, Hörður Björgvin Magnússon, Sverrir Ingi Ingason, Birkir Bjarnason, Aron Gunnarsson, Jóhann Berg Guðmundsson och Alfreð Finnbogason.

Hur har Bosnien och Hercegovinas herrlandslag i fotboll presterat i tidigare matcher mot Island?

För att få information om hur Bosnien och Hercegovinas herrlandslag i fotboll har presterat i tidigare matcher mot Island krävs ytterligare forskning.