EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Belgiens herrlandslag i fotboll mot Kanadas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

I denna djupgående artikel kommer vi att utforska belgiens herrlandslag i fotboll mot kanadas herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik. Vi kommer att dyka in i detaljer om varje landslag, deras historik, framstående spelare, och deras tidigare möten.

Belgiens herrlandslag i fotboll

Belgiens herrlandslag i fotboll, känd som ”De Rode Duivels” eller ”Les Diables Rouges”, är ett av de mest framstående lagen i internationell fotboll. Laget leds av Domenico Tedesco och lagkaptenen är Kevin De Bruyne. Belgien är rankat som nummer 4 i FIFA:s ranking (22 december 2022).

Belgien har en rik fotbollshistoria, med några av sina mest framstående prestationer inkluderande att vinna guld vid de Olympiska spelen 1920, komma tvåa i Europamästerskapet 1980, och säkra en tredjeplats i VM 2018. Lagets första officiella match ägde rum den 1 maj 1904, mot Frankrike, och slutade i en 3-3 oavgjord match.

Belgiens laguppställning

Belgiens nuvarande laguppställning är fylld med talang från topp till tå. Här är de spelare som kallades upp för det Europeiska mästerskapskvalet mot Sverige och den internationella matchen mot Tyskland den 24 och 28 mars 2023:

  • Målvakter: Thibaut Courtois, Matz Sels, Koen Casteels, Thomas Kaminski.
  • Försvarare: Sebastiaan Bornauw, Arthur Theate, Zeno Debast, Jan Vertonghen, Thomas Meunier, Timothy Castagne, Wout Faes.
  • Mittfältare: Amadou Onana, Kevin De Bruyne, Orel Mangala, Yannick Carrasco, Dennis Praet, Alexis Saelemaekers, Charles De Ketelaere, Roméo Lavia.
  • Anfallare: Romelu Lukaku, Leandro Trossard, Dodi Lukebakio, Loïs Openda, Johan Bakayoko.

Kanadas herrlandslag i fotboll

Kanadas herrlandslag i fotboll, även känt som Kanada, är ett lag som har vuxit i styrka över åren. Laget leds av John Herdman och är rankat som nummer 53 i FIFA:s ranking (22 december 2022).

Kanada har deltagit i flera internationella turneringar och har haft vissa framgångar, inklusive seger i de Olympiska spelen 1904 (då fotboll var en uppvisningsgren) och Concacaf-mästerskapet 1985.

Kanadas laguppställning

Observera att information om laguppställningen och aktiva spelare i Kanadas herrlandslag i fotboll inte finns tillgänglig i den givna texten. Du kan behöva söka efter den senaste informationen på officiella webbplatser eller sportnyhetsplatser för att inkludera alla aktiva spelare i artikeln.

Belgien vs Kanada: Tidslinje & Matcher

Belgien har en positiv statistik mot Kanada, då de har vunnit båda deras tidigare möten. Den första matchen ägde rum den 9 juni 1989, i en internationell vänskapsmatch, där Belgien vann med 2-0. Den andra matchen ägde rum den 23 november 2022, under VM, där Belgien segrade med 1-0.

Belgien vs Kanada: Statistik

Belgien har en stark statistik i internationell fotboll, med flera framstående prestationer. Laget har en stark laguppställning, med spelare från några av de bästa klubbarna i världen.

Kanada, å andra sidan, har haft en mer blandad framgång i internationell fotboll. Laget har dock visat en stark tillväxt under de senaste åren och har flera lovande spelare i sin laguppställning.

Slutsats

Sammanfattningsvis ger belgiens herrlandslag i fotboll mot kanadas herrlandslag i fotboll laguppställning, tidslinje och statistik en fascinerande inblick i två av världens mest intressanta fotbollslag. Medan Belgien har en starkare historik och en mer etablerad laguppställning, har Kanada visat en stark tillväxt och har potential att överraska i framtida matcher. Det kommer att bli intressant att se hur dessa två lag fortsätter att utvecklas och möta varandra på fotbollsplanen.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att diskutera några av de mest ställda frågorna om Belgiens herrlandslag i fotboll mot Kanadas herrlandslag i fotboll laguppställning. Denna information är baserad på de senaste uppgifterna och kan ge en inblick i de två lagen och deras prestationer.

Vilka är de mest framstående spelarna i Belgiens herrlandslag i fotboll?

Belgiens herrlandslag i fotboll har många framstående spelare som Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku och Thibaut Courtois. Andra noterbara spelare inkluderar Jan Vertonghen, Thomas Meunier och Yannick Carrasco.

Vilka är några av Belgiens herrlandslag i fotbolls största prestationer?

Belgiens herrlandslag i fotboll har haft flera framstående prestationer, inklusive att vinna guld vid de Olympiska spelen 1920, komma tvåa i Europamästerskapet 1980 och säkra en tredjeplats i FIFA:s världsmästerskap 2018.

Vilka är några av Kanadas herrlandslag i fotbolls största prestationer?

Kanadas herrlandslag i fotboll har haft vissa framgångar, inklusive att vinna de Olympiska spelen 1904 (då fotboll var en uppvisningsgren) och Concacaf-mästerskapet 1985. De har också deltagit i VM 1986 i Mexiko och VM 2022 i Qatar, där de åkte ut efter gruppspelet.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Kanadas herrlandslag i fotboll?

Några av de mest framstående spelarna i Kanadas herrlandslag i fotboll inkluderar Tomasz Radzinski, Dwayne De Rosario, Julian de Guzman, Paul Stalteri, Atiba Hutchinson, Ali Gerba, Olivier Occéan, Stephen Ademolu, Rob Friend, Junior Hoilett, Alphonso Davies, Jonathan David och Cyle Larin.

Hur har Belgiens herrlandslag i fotboll presterat mot Kanadas herrlandslag i fotboll tidigare?

Belgiens herrlandslag i fotboll har en positiv rekord mot Kanadas herrlandslag i fotboll, med två vinster i deras tidigare möten. Det första mötet ägde rum den 9 juni 1989, i en internationell vänskapsmatch, där Belgien vann med 2-0. Det andra mötet ägde rum den 23 november 2022, under FIFA:s världsmästerskap, och Belgien framstod som segrare med en 1-0 poänglinje.