EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Barcelona säkrar sen seger mot Las Palmas med Gundogans straffmål

em-betting.se gör inte anspråk på eventuella citat och intervjuer.

Munir El Haddadi ger Las Palmas ledningen

I en dramatisk La Liga-match lyckades Barcelona vända och vinna mot Las Palmas med 2-1, tack vare ett sent straffmål av Ilkay Gundogan i den 93:e minuten. Matchen inleddes dock inte optimalt för det katalanska laget. Tidigare Barcelona-spelaren Munir El Haddadi satte tidigt press på sitt före detta lag genom att göra 1-0 för Las Palmas.

Ferran Torres kvitterar och Vitor Roques debut

Barcelona kämpade sig tillbaka in i matchen och i den andra halvleken kunde Ferran Torres kvittera. Nyförvärvet Vitor Roque, som nyligen anslutit till laget efter en övergång på €61 miljoner, gjorde sin debut men missade en viktig chans att sätta sitt namn i målprotokollet.

Barcelona förblir en utmanare i ligan

Trots vinsten ligger Barcelona kvar på tredje plats i La Liga, sju poäng efter serieledarna. Matchen präglades av en ommöblering i försvaret efter att Joao Cancelo skadades tidigt och tvingades bytas ut.

Första halvlekens utmaningar

Las Palmas hade de bättre chanserna under första halvlek, medan Barcelona inte lyckades avlossa ett enda skott mot mål. Efter pausen förbättrades dock Barcelona och Raphinha blev allt mer delaktig i spelet.

Lewandowski och straffsituationen

Robert Lewandowski, som inte hade sin bästa dag på planen, spelade ändå en indirekt roll i Barcelonas kvittering. Det var Daley Sinkgraven från Las Palmas som fick rött kort efter att ha knuffat Gundogan, vilket ledde till den avgörande straffen.

Spelarbetyg och startelva

I matchen var det blandade betyg för Barcelonas spelare; Lewandowski fick ett lågt betyg på 4/10 medan de Jong och Gundogan båda fick 7/10. Barcelona ställde upp med följande startelva: Inaki Pena, Ronald Araujo, Jules Kounde, Joao Cancelo, Alejandro Balde, Ilkay Gundogan, Frenkie de Jong, Sergi Roberto, Ferran Torres, Robert Lewandowski och Raphinha.

Se även:  Mohamed Salahs kontrakt med Liverpool: En analys av hans prestationer och framtida möjligheter

Matchens avgörande

Efter Cancelos skada och Munir El Haddadis mål hade Barcelona svårt att skapa målchanser och förlitade sig på långbollar. I andra halvlek kom kvitteringen genom Ferran Torres efter en serie misslyckade rensningar från Las Palmas. I den 70:e minuten gjordes byten där Joao Felix och Lamine Yamal ersatte Lewandowski och Raphinha. Barcelona fortsatte att trycka på för ett segermål, vilket ledde till straffen i den 90:e minuten som Gundogan säkert satte i mål.

Vad vi tror

Denna seger är avgörande för Barcelona som håller sig kvar i titelracet. Trots en skakig start visade laget karaktär genom att komma tillbaka och ta alla tre poängen. Det är tydligt att laget fortfarande har utmaningar att överkomma, särskilt när det gäller att skapa sammanhängande anfallsspel. Vitor Roques missade chans och Lewandowskis låga betyg är tecken på att det finns utrymme för förbättring. Men med spelare som de Jong och Gundogan som visar formstyrka finns det hopp om att Barcelona kan fortsätta att utmana om ligatiteln.

Källor:
90min
Onefootball
Barcauniversal