EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Barcelona kan säkra sin plats i Champions League-slutspelet mot Shakhtar Donetsk

em-i-fotboll.se gör inte anspråk på eventuella citat och intervjuer.

Matchens betydelse

Barcelona har chansen att säkra sin plats i Champions League-slutspelet om de undviker förlust mot Shakhtar Donetsk. Shakhtar å andra sidan behöver ett positivt resultat för att hålla sina hopp vid liv. Barcelona leder grupp H med nio poäng, medan Shakhtar ligger på tredje plats med tre poäng.

Tidigare möten och form

Det tidigare mötet mellan de två lagen slutade med en 2-1 seger för Shakhtar. Shakhtar inledde sin kampanj med en 3-1 förlust mot Porto men studsade tillbaka med en 3-2 seger över Royal Antwerp. Barcelona har avslutat tredje i sina två senaste Champions League gruppspelskampanjer.

Hemma och borta

Shakhtar har vunnit tre, spelat oavgjort fem och förlorat sju av sina tidigare hemmamatcher mot spanskt motstånd. Barcelona har vunnit sju, spelat oavgjort en och förlorat tre av sina tidigare 11 bortamatcher mot ukrainskt motstånd.

Skador och laguppställningar

Båda lagen har några skadebekymmer. Shakhtar kommer att sakna Stav Lemkin, Lassina Traore, Ivan Petryak och möjligen Irakli Azarovi. Barcelonas enda definitiva frånvaro är Sergi Roberto, medan Frenkie de Jong är ett stort frågetecken.

Förväntade laguppställningar:

Shakhtar Donetsk: Riznyk; Konoplya, Bondar, Matvienko, Rakitskyi; Stepanenko, Bondarenko; Kryskiv, Sudakov, Zubkov; Sikan.

Barcelona: Ter Stegen; Araujo, Kounde, Christensen; Cancelo, Gavi, Gundogan, Balde; Raphinha, Lewandowski, Felix.

Förväntat resultat

Förväntat resultat: Shakhtar Donetsk 1-2 Barcelona.

Vad vi tror

Barcelona har en starkare trupp och har visat god form i Champions League. Trots Shakhtars tidigare seger över Barcelona, tror vi att det spanska laget har kvaliteten att säkra sin plats i slutspelet. Shakhtar kommer att ge allt i denna match, men Barcelonas kvalitet kan vara för mycket för det ukrainska laget. Denna match kommer att vara avgörande för båda lagen och vi förväntar oss en spännande match.