EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Bakom framgången: Sir Alex Fergusons assistenter på Manchester United

em-i-fotboll.se gör inte anspråk på eventuella citat och intervjuer.

Artikeln diskuterar betydelsen av Sir Alex Fergusons stödpersonal under hans tid på Manchester United. Den belyser sju assistenttränare som arbetade med Ferguson, samt andra tränare och personalmedlemmar som spelade avgörande roller i klubbens framgång.

Walter Smith: En betrodd röst

Walter Smith, som tidigare vunnit sju skotska titlar som Rangers chef, var en betrodd röst för Ferguson under en period mellan permanenta assistenttränare.

Archie Knox: Fergusons första assistent

Archie Knox var Fergusons första assistent på United, och följde honom från Aberdeen 1986.

Rene Meulensteen: Från ungdomslaget till första laget

Rene Meulensteen tillbringade flera år med att träna ungdomslagsspelare på United innan han blev första lagets tränare.

Jim Ryan: En tidigare spelare fyller i

Jim Ryan, en tidigare spelare under Sir Matt Busby, fyllde i som assistenttränare vid tillfällen när United inte hade en permanent assistent.

Steve McClaren: Omedelbar framgång

Steve McClaren anställdes som Fergusons assistenttränare 1999 och upplevde omedelbar framgång med United som vann trippeln.

Mike Phelan: En man med många roller

Mike Phelan tjänstgjorde i olika roller på United, inklusive spelare, reservlagstränare, första lagets tränare och assistenttränare.

Eric Harrison: Utvecklare av unga talanger

Eric Harrison, även om han inte var en del av första lagets personal, spelade en avgörande roll i utvecklingen av unga spelare på United.

Artikeln nämner också flera framstående spelare som haft framgångsrika karriärer i Premier League, inklusive Michael Owen, Claude Makelele, Jamie Vardy, Teddy Sheringham, Denis Irwin, Yaya Toure, Robbie Fowler och Robert Pires.

Vad vi tycker

Denna artikel belyser vikten av ett starkt stödteam bakom en framgångsrik tränare. Fergusons framgång på Manchester United var inte bara hans egen, utan också ett resultat av det hårda arbete och engagemang som visades av hans assistenttränare och andra personalmedlemmar. Det är en påminnelse om att framgång inom fotbollen sällan är en ensam bedrift, utan snarare ett resultat av ett sammanhängande teamarbete.