EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Axel Wallenborg career statistics

Axel Wallenborg tar farväl av Djurgården

Axel Wallenborg har officiellt meddelat sin avsked från Djurgårdens IF för att fortsätta sin fotbollskarriär hos en ny klubb. Under sin tid i Djurgården har Wallenborg kämpat med flera skador som resulterat i två operationer. Trots dessa motgångar uttrycker han en positiv känsla om sin utveckling i klubben. ”Min tid i Djurgården har präglats mycket av skador, det blev ju två operationer. Så det har väl varit lite olyckligt, men jag är ändå nöjd med mina år i DIF och har utvecklats mycket både som spelare och person,” säger Axel Wallenborg, fotbollsspelare, till Fotbollskanalen.

Wallenborgs karriär i Djurgården inkluderade även perioder av utlåning till andra klubbar, bland annat danska AB Köpenhamn och Karlstad Fotboll. Sportchefen i Djurgården, Bosse Andersson, ser en ljus framtid för Wallenborg trots de hinder han stött på. ”Axel behöver starta om efter att han haft några olyckliga skadeperioder under de senaste säsongerna här i Djurgården. Men han har alla möjligheter och förutsättningar att bli en bra elitspelare och därmed önskar vi Axel ett stort lycka till framöver och tackar honom för hans tid i föreningen,” förklarar Bosse Andersson, sportchef, till Fotbollskanalen.

Det är ännu inte offentliggjort vilken klubb Wallenborg kommer att representera härnäst.

Axel Wallenborgs karriär i siffror

Med 79 matcher under bältet och 5491 minuter på planen har Axel Wallenborg lämnat avtryck i svensk fotboll. Hans bidrag till spelet inkluderar inte bara 2 mål, utan även en viktig närvaro i flera tävlingar; från Ettan Norra till Svenska Cupen. Född den 17 december 2001, har denna 1,80 meter långa vänsterback även representerat Sverige U20 på internationell nivå. Wallenborgs resa fortsätter—med nya utmaningar och möjligheter framför honom.

Se även:  Kontroversiellt mål räddar Luton i bottenstriden