EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Argentinas herrlandslag i fotboll mot Panamas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll är mer än bara en sport, det är en passion, en livsstil och en gemenskap. I denna artikel kommer vi att diskutera och presentera laguppställningen för Argentinas herrlandslag i fotboll mot Panamas herrlandslag i fotboll. Vi kommer att dyka djupt in i deras historia, stora vinster och mer relevant information.

Argentinas herrlandslag i fotboll

Argentina, även känd som Albicelestes, är ett av de mest framgångsrika lagen i världen. De har vunnit FIFA World Cup tre gånger, 1978, 1986 och senast 2022. Laget rankas för närvarande som nummer två i FIFA-rankingen (December 2022). Lagets första officiella internationella match spelades den 16 maj 1901 mot Uruguay, en match som Argentina vann med 3-2 i Montevideo.

Argentinas laguppställning

Laget leds av tränaren Lionel Scaloni och lagkaptenen Lionel Messi, som innehar rekordet för flest framträdanden (171) och flest mål (98) för Argentina. Här är några framstående spelare i den nuvarande truppen:

  • Lionel Messi: Lagkaptenen och den som gjort flest mål genom tiderna med 95 mål på 170 matcher.
  • Emiliano Martinez: Lagets målvakt som spelade en avgörande roll i lagets framgång i VM 2022.
  • Juan Foyth: En ung försvarare som visat stor potential i sina framträdanden för Argentina.
  • Nicolás Tagliafico: En pålitlig vänsterback som varit en konsekvent presterare för både klubb och land.
  • Leandro Paredes: En mittfältare känd för sin passningsförmåga och vision på planen.
  • Rodrigo De Paul: En mångsidig mittfältare som kan spela på olika positioner och har varit en nyckelspelare för Argentina.
  • Ángel Di María: En erfaren ytter som bidragit med mål och assist för landslaget.
  • Lautaro Martínez: En talangfull anfallare som bildat ett dödligt partnerskap med Messi i anfallsledet.
Se även:  Spaniens herrlandslag i fotboll mot Costa Ricas herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Panamas herrlandslag i fotboll

Panamas herrlandslag i fotboll, kontrolleras av Panamas fotbollsförbund. Lagets FIFA-kod är PAN, och deras nuvarande tränare är Thomas Christiansen, med Harold Cummings som lagkapten. I december 2022 rankades Panama som nummer 61 i FIFA-rankingen.

Panamas laguppställning

Några framstående spelare för Panama inkluderar Gabriel Gómez, som har flest framträdanden för landslaget med 149 landskamper, och Luis Tejada, som innehar rekordet för flest mål med 43. Dock saknas information om den nuvarande laguppställningen för Panamas herrlandslag i fotboll.

Argentina mot Panama: Tidslinje & Matcher

Argentina har spelat tre matcher mot Panama och vunnit alla tre. Den första matchen ägde rum den 20 maj 2009 och Argentina vann med 3-1 i en internationell vänskapsmatch. Den andra matchen var den 10 juni 2016 under Copa America, och Argentina vann med 5-0. Den senaste matchen var den 23 mars 2023, i en internationell vänskapsmatch, och Argentina vann med 2-0.

Argentina mot Panama: Statistik

Argentina har en stark statistik mot Panama med tre segrar på tre matcher. Argentina har en stark offensiv med spelare som Lionel Messi och Lautaro Martínez, som båda har visat en fantastisk form. Panama å andra sidan har haft blandade resultat i internationella turneringar, men har visat prov på starkt försvarsspel.

Slutsats

I denna artikel har vi diskuterat och presenterat laguppställningen för Argentinas herrlandslag i fotboll mot Panamas herrlandslag i fotboll. Vi har dykt djupt in i deras historia, stora vinster och mer relevant information. Trots att Argentina har en starkare statistik och mer erfarenhet, är fotboll en oförutsägbar sport och allt kan hända på matchdagen. Oavsett resultatet, kommer det säkerligen att bli en spännande match att följa.

Se även:  Varför ingen bronsmatch i EM? En djupdykning i fotbollshistoria

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att svara på några vanliga frågor om Argentinas herrlandslag i fotboll och Panamas herrlandslag i fotboll, deras laguppställning och deras tidigare möten.

Vilka är några framstående spelare i det argentinska landslaget?

Lionel Messi, Emiliano Martinez, Juan Foyth, Nicolás Tagliafico, Leandro Paredes, Rodrigo De Paul, Ángel Di María och Lautaro Martínez är några av de mest framstående spelarna i det nuvarande argentinska landslaget.

Vilka är några framstående spelare i det panamanska landslaget?

Gabriel Gómez, som har flest framträdanden för det nationella laget med 149 landskamper, och Luis Tejada, som håller rekordet för flest mål med 43, är några framstående spelare för Panama.

Hur har Argentina presterat i tidigare matcher mot Panama?

Argentina har spelat tre matcher mot Panama och vunnit alla tre. Den första matchen ägde rum den 20 maj 2009, och Argentina vann med en poängsiffra på 3-1 i en internationell vänskapsmatch. Den andra matchen var den 10 juni 2016 under Copa America, och Argentina vann med en poängsiffra på 5-0. Den senaste matchen var den 23 mars 2023 i en internationell vänskapsmatch, och Argentina vann med en poängsiffra på 2-0.

Vem är förbundskapten för Argentina och Panama?

Förbundskapten för Argentina är Lionel Scaloni och för Panama är det Thomas Christiansen.

Vilka är de aktiva spelarna i Argentinas och Panamas trupp?

Tyvärr inkluderar den tillhandahållna texten inte information om den nuvarande truppen för det argentinska och panamanska landslaget.