EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Argentinas herrlandslag i fotboll mot Brasiliens herrlandslag i fotboll: Laguppställning, Tidslinje & Statistik

Fotboll är mer än bara ett spel. Det är en passion, en livsstil, och för vissa, nästan en religion. När det kommer till internationell fotboll, finns det få rivaliteter som är lika spännande och intensiva som den mellan Argentinas herrlandslag i fotboll och Brasiliens herrlandslag i fotboll. I denna artikel kommer vi att dyka djupt in i laguppställningarna, tidslinjen och statistiken för dessa två fotbollsgiganter.

Argentinas herrlandslag i fotboll

Argentinas herrlandslag i fotboll är det argentinska landslaget för herrar i fotboll. Förbundskapten för laget är Lionel Scaloni och lagkapten är Lionel Messi. Laget har en framstående historia och har vunnit tre VM-titlar (1978, 1986, 2022) och 15 Copa América-titlar. Det mest noterbara namnet i laget är Lionel Messi, som har spelat flest landskamper (171) och gjort flest mål (98).

Argentinas laguppställning

Laget består av följande spelare:

Målvakter:
1. Franco Armani (River Plate)
2. Gerónimo Rulli (Villarreal)
3. Emiliano Martínez (Aston Villa)

Försvarare:
1. Juan Foyth (Villarreal)
2. Nicolás Tagliafico (Lyon)
3. Gonzalo Montiel (Sevilla)
4. Germán Pezzella (Betis)
5. Marcos Acuña (Sevilla)
6. Cristian Romero (Tottenham Hotspur)
7. Nicolás Otamendi (Benfica)
8. Lisandro Martínez (Manchester United)
9. Nahuel Molina (Atlético Madrid)

Mittfältare:
1. Leandro Paredes (Juventus)
2. Rodrigo De Paul (Atlético Madrid)
3. Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen)
4. Thiago Almada (Atlanta United)
5. Alejandro Gómez (Sevilla)
6. Guido Rodríguez (Betis)
7. Alexis Mac Allister (Brighton & Hove Albion)
8. Enzo Fernández (Benfica)

Anfallare:
1. Lionel Messi (Paris Saint-Germain)
2. Ángel Di María (Juventus)
3. Ángel Correa (Atlético Madrid)
4. Paulo Dybala (Roma)
5. Lautaro Martínez (Inter)

Brasiliens herrlandslag i fotboll

Brasiliens herrlandslag i fotboll är det framgångsrikaste landslaget genom tiderna, med fem VM-titlar och nio Copa América-titlar. Laget har även vunnit OS-guld och flera Confederations Cup. Brasilien är det enda landslaget som har deltagit i samtliga VM-turneringar.

Brasiliens laguppställning

Lagets nuvarande trupp består av följande spelare:

Målvakter:
1. Alisson Becker (Liverpool)
2. Weverton Pereira da Silva (Palmeiras)
3. Ederson Santana de Moraes (Manchester City)

Försvarare:
1. Danilo Luiz da Silva (Juventus)
2. Thiago Silva (Chelsea)
3. Marquinhos (Paris Saint-Germain)
4. Alex Sandro (Juventus)

Mittfältare:
1. Casemiro (Real Madrid)
2. Lucas Paquetá (Lyon)
3. Fred (Manchester United)
4. Fabinho (Liverpool)

Anfallare:
1. Neymar Jr. (Paris Saint-Germain)
2. Gabriel Jesus (Manchester City)
3. Richarlison (Everton)

Argentinas herrlandslag i fotboll mot Brasiliens herrlandslag i fotboll: Tidslinje & Matcher

När det gäller tidigare möten mellan Argentina och Brasilien, har det varit en jämn kamp. I det första registrerade mötet mellan de två lagen den 20 september 1914, vann Argentina med 3-0. Det senaste mötet ägde rum den 16 november 2021, vilket slutade i en 0-0 oavgjord match.

Argentinas herrlandslag i fotboll mot Brasiliens herrlandslag i fotboll: Statistik

I den totala statistiken mellan Brasiliens herrlandslag i fotboll och Argentinas herrlandslag i fotboll har Brasilien vunnit 46 matcher, spelat oavgjort i 26 matcher och förlorat 41 matcher.

Slutsats

När det gäller argentinas herrlandslag i fotboll mot brasiliens herrlandslag i fotboll laguppställning, är det tydligt att båda lagen har en stark trupp med spelare från några av de bästa klubbarna i världen. Det är också tydligt att båda lagen har en rik historia och en stark tradition av framgång i internationell fotboll.

När det gäller tidslinjen och matcher mellan de två lagen, har det varit en jämn kamp med båda lagen som har haft sina stunder av dominans. Statistiken visar att Brasilien har haft en liten fördel i det totala antalet segrar, men Argentina har haft sina egna framgångar.

I slutändan, oavsett laguppställning, tidslinje eller statistik, är det alltid en spännande och oförutsägbar match när Argentina och Brasilien möts på fotbollsplanen. Det är en rivalitet som fortsätter att fascinera fotbollsfans över hela världen.

Vanliga frågor och svar

I denna avsnitt kommer vi att besvara några av de vanligaste frågorna om Argentinas herrlandslag i fotboll och Brasiliens herrlandslag i fotboll, deras laguppställning, deras framstående spelare och deras historiska möten.

Vem är förbundskapten och lagkapten för Argentinas herrlandslag i fotboll?

Förbundskapten för Argentinas herrlandslag i fotboll är Lionel Scaloni och lagkapten är Lionel Messi.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Argentinas herrlandslag i fotboll?

Några av de mest framstående spelarna i Argentinas herrlandslag i fotboll inkluderar Lionel Messi, som har spelat flest landskamper (171) och gjort flest mål (98), samt Ángel Di María, Sergio Agüero, Paulo Dybala och Lautaro Martínez.

Hur presterade Argentina i Världsmästerskapet 2022?

I Världsmästerskapet 2022 spelade Argentina gruppspelsmatcher mot Saudiarabien, Mexiko och Polen, och gick vidare till slutspelet. De besegrade Australien i åttondelsfinalen och Nederländerna i kvartsfinalen efter straffar. I semifinalen besegrade de Kroatien med 3-0 och mötte sedan Frankrike i finalen. Efter att ha lett med 2-0 under förlängningen slutade matchen 3-3 och Argentina vann till slut efter straffläggning och blev världsmästare för första gången på 36 år.

Vilka är några av de mest framstående spelarna i Brasiliens herrlandslag i fotboll?

Några av de mest framstående spelarna i Brasiliens herrlandslag i fotboll inkluderar Neymar, Gabriel Jesus och Richarlison. Andra kända spelare som har spelat för det brasilianska landslaget inkluderar Pelé, Zico, Romário, Ronaldo, Ronaldinho och Kaká.

Hur har Argentina och Brasilien presterat mot varandra historiskt sett?

I den historiska head-to-head statistiken mellan Brasiliens herrlandslag i fotboll och Argentinas herrlandslag i fotboll, har Brasilien vunnit 46 matcher, spelat oavgjort i 26 matcher, och förlorat 41 matcher. Den första registrerade matchen mellan de två lagen ägde rum den 20 september 1914, med Argentina som vann med 3-0. Den senaste matchen var den 16 november 2021, vilket slutade med en 0-0 oavgjord.