EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Adrian utelämnas från Liverpools Europa League-trupp

em-i-fotboll.se tar inte beslag på innehåll. Citat, tillgångar och analyser tillhör 90min, Express & Mirror.

Liverpool FC:s målvakt Adrian har blivit bortvald från Jürgen Klopps Europa League-trupp, vilket indikerar att han kan ha spelat sin sista match för klubben.

Adrian tappar sin plats

Adrian har varit backup till Alisson Becker sedan han skrev på från West Ham 2019. Men framträdandet av Caoimhin Kelleher har tryckt ner Adrian ytterligare i rangordningen. Adrian har endast gjort två framträdanden i A-laget under de två senaste säsongerna.

Ankomsten av Ryan Gravenberch

Ankomsten av Ryan Gravenberch tvingade Klopp att offra en av sina befintliga spelare för att skapa plats för holländaren. Denna förändring har lett till att Adrian hamnat utanför truppen.

Liverpools framåtriktade talang

Liverpool har ett överflöd av talang i sina framåtriktade positioner. Klopp har använt sex forwards i en enda match den här säsongen. Ben Doak, en 17-årig ytter, är högt rankad av Klopp och kan eventuellt ersätta Mohamed Salah. Doak kommer att få sin chans i EFL Cup och Europa League.

Klopps urvalshuvudvärk

Klopp har ett urvalsproblem med fem erkända senior forwards. Han har taktisk flexibilitet med sin utvecklande formation och tillägget av nya spelare. Målen sprids mer runt i Liverpool-laget. Trycket ligger på forwards att prestera på grund av konkurrensen bakifrån.

Vad vi tycker

Adrians utelämnande från Europa League-truppen är en tydlig indikation på att hans tid i Liverpool kan vara över. Den unga talangen Caoimhin Kelleher och den nyligen anlända Ryan Gravenberch har skjutit Adrian längre ner i rangordningen.

Dessutom har Klopp ett överflöd av talang i sina framåtriktade positioner, vilket innebär att pressen på forwards att prestera ökar. Den unga talangen Ben Doak är en spelare att hålla ögonen på, då han kan vara den som ersätter Mohamed Salah i framtiden.

Se även:  Sammanfattning av den nionde omgången av Premier League säsongen 2023/24

I slutändan är det tydligt att Klopp har en hel del att fundera på när det gäller att välja sin bästa startelva. Med tanke på den starka konkurrensen inom laget, kommer varje spelare att behöva ge sitt yttersta för att säkra sin plats.

Källor:
90min
Express
Mirror