EM betting - allt om europamästerskapet i fotboll: odds, spelschema, nyheter med mera!

Aaron Ramsdales pappa kritiserar Arsenal för brist på förklaring

em-i-fotboll.se gör inte anspråk på eventuella citat och intervjuer.

Målvaktsdilemma i Arsenal

Nick Ramsdale, far till Arsenals målvakt Aaron Ramsdale, har nyligen uttryckt sitt missnöje med hur klubben hanterat situationen kring hans son. Aaron Ramsdale, som startade säsongen som förstaval mellan stolparna och även skrev på ett nytt kontrakt med Arsenal i maj, har nu flyttats till en reservroll. Detta skifte i laguttagningen har enligt Nick Ramsdale lett till att Aaron ”förlorat sitt leende”, vilket antyder en nedgång i hans moral.

Raya tar över som förstaval

David Raya har tagit över rollen som förstamålvakt för ligamatcher, medan Aaron Ramsdale nu anses vara cupmålvakten. Sedan bytet har Raya hållit nollan i fyra av sina åtta ligamatcher, vilket bidragit till Arsenals starka defensiva insatser. Arsenal befinner sig för närvarande på en tredjeplats i Premier League-tabellen, med samma poängantal som Liverpool och endast en poäng bakom Manchester City.

Ramsdales tidiga säsong

Aaron Ramsdale startade de första fyra Premier League-matcherna för Arsenal denna säsong, men har sedan dess blivit nedgraderad till andremålvakt. Nedgraderingen kom utan en offentlig förklaring från klubben, vilket har skapat frustration hos Ramsdale och hans familj.

Vad vi tror

Arsenals beslut att byta förstamålvakt kan ha varit taktiskt, men bristen på kommunikation kan skapa en klyfta mellan spelare och ledning. Det är viktigt för en klubb att upprätthålla en god relation med sina spelare, och öppenhet är nyckeln till detta. Med tanke på Ramsdales tidigare prestationer och nyligen undertecknade kontrakt, kan situationen vara svår för honom personligen. Det återstår att se hur detta påverkar lagets dynamik och Ramsdales framtid i Arsenal.

Källor:
90min
Buzz
Atomicsoda